Laatste reacties

Weer

Merksem
13 december 2017, 19:58
Regen
Regen
7°C
gevoelstemperatuur: 1°C
luchtdruk: 99 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 18 km/h ZZW
Windstoten: 18 km/h
zonsopgang: 8:39
zonsondergang: 16:35
Verwachting 13 december 2017
dag
Regen
Regen
7°C
windsnelheid: 18 km/h ZZW
Windstoten: 50 km/h
nacht
Regen
Regen
3°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 29 km/h
Verwachting 14 december 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
7°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
2°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 15 december 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
6°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
1°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 16 december 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
6°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
1°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 17 december 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
6°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
2°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Herten worden verkocht

In Merksem vind je nogal wat dieren. Zo kan je naar het gemeentepark voor vogels, eenden en geiten. In het Fortje kan je o.a. terecht voor damherten. En van die laatste zijn er teveel. Dit niet alleen in het Fortje, maar ook op andere plaatsen zoals het Nachtegalenpark. Een deel, 19,  van de herten wordt verkocht om de overblijvers extra ruimte te bezorgen. Hiermee werkt de stad aan een diervriendelijk imago en komen ze tegemoet aan de wet van het dierenwelzijn.

Enigste probleem is dat de firma die de herten ging overkopen in opspraak kwam. Normaal zou het stadsbestuur de herten verkopen aan de Zottegemse dierenspeciaalzaak Vogelweelde. Deze zou ze dan doorverkopen aan andere dierenparken.  Maar de krant Het Nieuwsblad ontdekte enkele zaken over de firma.

De dierenspeciaalzaakheeft blijkbaar geen  al te beste reputatie bij Oost-Vlaamse dierenrechtenactivisten. De zaakvoerder werd vorig jaar veroordeeld vanwege handel in illegale vogels, onder meer de zeer zeldzame ortolaan en kortteenleeuwerik.

Daarnaast nam de federale dierenwelzijninspectie er vorig jaar drie rendieren en één Chinese waterree in beslag. Die werden veilig naar het Natuurhulpcentrum Opglabbeek overgebracht. Deze dieren mogen normaal niet gehouden of verhandeld worden, omdat aan hun verblijf hoge eisen zijn verbonden. Ze werden in Vogelweelde in een té kleine en te vochtige stal gehouden, met te weinig plaats om hun poten te strekken. Eén rendier en één waterree bleken bij de controle mysterieus verdwenen te zijn. Volgens de inspectie waren ze gestorven of illegaal verkocht.

Na het uitkomen van deze informatie werd beslist om de verkoop op te schorten. Men onderzoekt momenteel uit hoe het verder moet en of de beweringen gegrond zijn.

Geef een reactie