Weer

Merksem
23 augustus 2017, 14:03
Zonnig
Zonnig
26°C
gevoelstemperatuur: 28°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 47%
windsnelheid: 11 km/h ZO
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 6:41
zonsondergang: 20:47
Verwachting 23 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
29°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
16°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
23°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 augustus 2017
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
25°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 7 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 augustus 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
26°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt met onweer
Meest bewolkt met onweer
16°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 augustus 2017
dag
Bewolkt
Bewolkt
23°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Herten worden verkocht

In Merksem vind je nogal wat dieren. Zo kan je naar het gemeentepark voor vogels, eenden en geiten. In het Fortje kan je o.a. terecht voor damherten. En van die laatste zijn er teveel. Dit niet alleen in het Fortje, maar ook op andere plaatsen zoals het Nachtegalenpark. Een deel, 19,  van de herten wordt verkocht om de overblijvers extra ruimte te bezorgen. Hiermee werkt de stad aan een diervriendelijk imago en komen ze tegemoet aan de wet van het dierenwelzijn.

Enigste probleem is dat de firma die de herten ging overkopen in opspraak kwam. Normaal zou het stadsbestuur de herten verkopen aan de Zottegemse dierenspeciaalzaak Vogelweelde. Deze zou ze dan doorverkopen aan andere dierenparken.  Maar de krant Het Nieuwsblad ontdekte enkele zaken over de firma.

De dierenspeciaalzaakheeft blijkbaar geen  al te beste reputatie bij Oost-Vlaamse dierenrechtenactivisten. De zaakvoerder werd vorig jaar veroordeeld vanwege handel in illegale vogels, onder meer de zeer zeldzame ortolaan en kortteenleeuwerik.

Daarnaast nam de federale dierenwelzijninspectie er vorig jaar drie rendieren en één Chinese waterree in beslag. Die werden veilig naar het Natuurhulpcentrum Opglabbeek overgebracht. Deze dieren mogen normaal niet gehouden of verhandeld worden, omdat aan hun verblijf hoge eisen zijn verbonden. Ze werden in Vogelweelde in een té kleine en te vochtige stal gehouden, met te weinig plaats om hun poten te strekken. Eén rendier en één waterree bleken bij de controle mysterieus verdwenen te zijn. Volgens de inspectie waren ze gestorven of illegaal verkocht.

Na het uitkomen van deze informatie werd beslist om de verkoop op te schorten. Men onderzoekt momenteel uit hoe het verder moet en of de beweringen gegrond zijn.

Geef een reactie