Laatste reacties

Weer

Merksem
18 februari 2018, 19:30
Deels bewolkt
Deels bewolkt
2°C
gevoelstemperatuur: 2°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 74%
windsnelheid: 4 km/h ZO
Windstoten: 4 km/h
zonsopgang: 7:50
zonsondergang: 18:03
Verwachting 18 februari 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
8°C
windsnelheid: 7 km/h ZZO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
-1°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 19 februari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
6°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
1°C
windsnelheid: 4 km/h ZZO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 20 februari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
5°C
windsnelheid: 7 km/h O
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
-2°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 februari 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
4°C
windsnelheid: 11 km/h NO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Helder
Helder
-2°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 22 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
4°C
windsnelheid: 11 km/h NO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Helder
Helder
-4°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Lezing over bijzondere opa

Op 1 december 1998 overleed de Haarlemse organist en componist Albert de Klerk. Reden voor de Andriessen/De Klerk Stichting om aandacht te schenken aan een andere De Klerk, namelijk de vader van Albert, Jos de Klerk, de man die immers voor zijn zoon Albert dé grote stimulator was. Hij werd in 1885 geboren in Merksem. Hij vluchtte op de fiets samen met zijn zwager Wieke van den Broeck, naar het neutrale Nederland, toen de Wereldoorlog 1914-1918 uitbrak en kwam in Haarlem terecht.

Deze Jos de Klerk was een statige man. Toonkunstenaar, noemde hij zichzelf, hij was componist, fluitist en zanger. Hij moet een man met een ontembare werklust geweest zijn, want op zijn vijfenzeventigste begon Jos de Klerk nog eens aan een boek over de muziekhistorie van Haarlem, waarvoor de toenmalige wethouder Daaf Geluk hem de opdracht verstrekt. Vijf jaar lang werkte hij aan “Haarlems Muziekleven in de loop der tijden”, dat ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag uitkwam.

De lezing over zijn leven als musicus wordt gehouden op zondag 1 maart om 14.00 uur door de Haarlemse Theatermaker Rieks Swarte, kleinzoon van Jos de Klerk, in de fraaie publieksruimte van het Noord-Hollands Archief, in de Janskerk.

Geef een reactie