Elia verhuist naar Merksem

De Belgisch hoogspanningsnetbeheerder Elia is gestart met een project om één van zijn drie datacenters te verhuizen naar het bestaande datacenter in Merksem, waar nog voldoende ruimte en infrastructuur voorhanden is. Men is begonnen aan de herinrichting van een datazaal zodat ze tegen de zomer van 2009 volledig operationeel zou zijn.

In deze omgeving zijn hoge beschikbaarheid, betrouwbaarheid en performantie sleutelelementen. Er moet immers constant up-to-date informatie aan de dispatchings worden geleverd om de stroomvoorziening te kunnen garanderen. Het netwerkschema vormt een indrukwekkend net van redundante verbindingen binnen het datacenter en tussen het datacenter van Merksem en dat van Schaarbeek.Alle verbindingen zijn ‘dubbel’ uitgebouwd om problemen te kunnen opvangen. De dispatchings moeten immers 24u op 24u en 7 dagen op 7 over live informatie beschikken. Beide datacenters vervullen trouwens ook de rol van ‘disaster recovery center’ voor elkaar.

Voor de bekabeling van de nieuwe dataruimte in Merksem deed Elia een beroep op Guana, een gecertificeerde installateur en partner van Reichle & De-Massari, een Zwitsers producent van bekabelinginfrastructuren. Guana plaatste in het Merksemse datacenter 25 kilometer koperbekabeling en 1.200 netwerkconnectoren, 3,6 kilometer glasvezelkabel en 1.800 connectoren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.