Laatste reacties

Weer

Merksem
22 februari 2018, 10:08
Zonnig
Zonnig
-1°C
gevoelstemperatuur: -6°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 74%
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
zonsopgang: 7:42
zonsondergang: 18:10
Verwachting 22 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
5°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
nacht
Helder
Helder
-3°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 23 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
3°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
nacht
Helder
Helder
-4°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 24 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
6°C
windsnelheid: 18 km/h ONO
Windstoten: 32 km/h
nacht
Helder
Helder
-4°C
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 25 februari 2018
dag
Zonnig
Zonnig
1°C
windsnelheid: 18 km/h ONO
Windstoten: 29 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
-5°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 26 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
1°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
-7°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Achttien maanden effectief voor babymishandeling

Bjorn Le Bruyn uit Borsbeek werd vorige week veroordeeld voor de herhaaldelijke mishandeling van het zeventien maanden oude dochtertje van zijn vriendin Nathalie Embrechts uit Merksem. Hij kreeg drie jaar cel, waarvan achttien maanden effectief. Ook de moeder durfde het kind wel eens hardhandig aan te pakken. Zij kreeg tien maanden met uitstel.

Het dochtertje van Nathalie belandde op 8 maart 2007 in het ziekenhuis met blauwe plekken over het hele lichaam. De politie werd erbij gehaald en er volgde een onderzoek. Daaruit bleek dat het meisje al meerdere keren was opgenomen, onder meer met een derdegraads brandwonde aan de hand. De moeder beweerde dat er een aansteker in het bedje was gevallen en dat het kind daarmee gespeeld had.

De verdenking viel echter al snel op Bjorn, aangezien de baby pas blauwe plekken begon te vertonen nadat hij bij Nathalie introk. Zij verklaarde dat haar dochter bang voor hem was. Zodra Bjorn thuis kwam, kroop het kind weg en begon te huilen. Ze had hem evenwel nooit haar dochter zien slaan. Bjorn durfde volgens Nathalie wel eens geweld te gebruiken tegenover haar, als het eten bijvoorbeeld niet klaar stond na het werk.

Ook Bjorn ontkende het kind ooit geslagen te hebben. Volgens zijn advocaat blijkt uit geen enkel objectief element in het dossier dat zijn cliënt het kind ooit mishandeld heeft. Hij stelde bovendien dat Nathalie geregeld met de baby alleen was, in tegenstelling tot Bjorn die altijd werkte.

Maar ook Nathalie ging niet vrijuit. Een vriendin wist immers dat ook zij bruut met haar dochter omging en zelfs eens een kussen op haar gezicht had gelegd om haar te doen zwijgen. Nathalie’s advocate noemde dat een “afleidingsmanoeuvre” om het kind te sussen.

De rechtbank achtte de feiten voor beide beklaagden bewezen. Ze werden voor dezelfde feiten in november al eens bij verstek veroordeeld. Bjorn kreeg toen vier jaar effectief en Nathalie een jaar effectief. De voogd ad hoc van het kind kreeg een schadevergoeding van 2.000 euro toegekend.

Geef een reactie