>PLAY TakeFour

Er borrelt wat in Antwerpen. Op zondag 5 april vindt >PLAY TakeFour plaats, een gratis feest voor speelvogels tussen 6 en 26 jaar. Jeugdverenigingen en andere vrijwilligers organiseren samen een grote speeldag op vier verschillende plaatsen, Bisthovenplein (Deurne), Roosendaelpark (Merksem), Kielpark (Antwerpen) en Stuivenbergplein (Antwerpen). Alle kinderen uit de buurt zijn welkom om mee te spelen en te genieten van muziek en lekkere hapjes.

>PLAY TakeFour vindt plaats op het Bisthovenplein in Deurne, het Roosendaelpark in Merksem, het Kielpark op ’t Kiel en het Stuivenbergplein in Antwerpen-Noord. Kinderen, tieners en jongeren uit de buurt én jeugdverenigingen van over heel de stad Antwerpen palmen op zondag 5 april deze pleinen en parken in. Hoofddoel van de dag is het goed samenleven, samenwerken en samen spelen van alle kinderen en jongeren in de buurt te stimuleren.

Tussen 13 en 18 uur kunnen de kinderen en jongeren bij >PLAY terecht voor allerhande activiteiten. Er is voor elk wat wils: van graffiti spuiten tot dansen over poppenkast, pleinspelen, schminken en percussie.

>PLAY heeft haar wortels in Open Kamp Antwerpen, een scoutskamp voor alle kinderen en jongeren die eens willen proeven van wat scouting is, maar die voordien nooit de kans kregen om er kennis mee te maken.

Met >PLAY wil Open Kamp Vlaanderen haar grenzen verleggen. Heel even wordt de naam scouting overboord gegooid en kunnen kinderen en jongeren kennismaken met alles wat er in hun wijk gebeurt voor en door jeugd. >PLAY versterkt ook het vrijwillige jeugdwerk in de buurt van de pleinen. Het is de bedoeling dat jongeren via dergelijke initiatieven hun weg vinden naar de jeugdwerking.

Voor meer achtergrondinfo, kunnen geïnteresseerden terecht op www.playantwerpen.be.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.