Weer

Merksem
21 mei 2018, 5:13
Mist
Mist
13°C
gevoelstemperatuur: 14°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 0 km/h N
Windstoten: 0 km/h
zonsopgang: 5:44
zonsondergang: 21:35
Verwachting 21 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
24°C
windsnelheid: 7 km/h O
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt met onweer
Deels bewolkt met onweer
13°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 22 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
24°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 7 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
13°C
windsnelheid: 4 km/h NO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 23 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
24°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
14°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 24 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
22°C
windsnelheid: 11 km/h O
Windstoten: 18 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
14°C
windsnelheid: 11 km/h O
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 25 mei 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
26°C
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
16°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
 

Archief

Ook in Merksem gaan de lichten uit op 28 maart

Antwerpen, en ook Merksem nemen zaterdag 28 maart 2009 deel aan de wereldwijde actie Earth Hour waarbij de lichten gedurende één uur gedoofd worden. Dit is bedoeld als signaal om de strijd tegen klimaatverandering in de kijker te plaatsen. Het initiatief wordt gekoppeld aan de Nacht van de Duisternis, waarbij lichthinder centraal staat.

De stad Antwerpen neemt heel wat initiatieven om het milieu te sparen en te verbeteren. Dit doet ze o.a. door ingrepen in de eigen gebouwen én door de Antwerpenaar te sensibiliseren. Daarnaast gaat de stad in op initiatieven van verenigingen die met het milieu begaan zijn. Zo neemt ze deel aan Earth Hour én de Nacht van de Duisternis op zaterdag 28 maart.

Om als stad het goede voorbeeld te geven, dooft de stad de klemtoonverlichting van een aantal stadsgebouwen en monumenten. O.a. de Sint-Bartholomeuskerk.

Organisator van het ‘Earth Hour’ is het WWF. Van 20.30 uur tot 21.30 uur zullen ongeveer één miljard mensen in meer dan 10 000 steden wereldwijd alle lichten doven. Een krachtig signaal waarmee WWF wil aantonen dat mensen, door samen te werken, wel degelijk een verschil kunnen maken in de strijd tegen de klimaatverandering. ‘Earth Hour’ vond voor het eerst plaats in Australië op 31 maart 2007. Ruim 2,2 miljoen inwoners van Sydney en zo’n 2100 bedrijven deden mee aan deze actie, die ook de aandacht trok tot ver buiten Sydney. In 2008 ging ‘Earth Hour’ internationaal: Los Angeles, Atlanta, Bangkok, Rome, Kopenhagen en tal van andere grote internationale steden deden mee. Goed voor zo’n 50 miljoen deelnemers en meer dan 20 000 bedrijven.

‘Earth Hour’ 2009 wordt een globaal evenement en dus kan België als centrale plek in Europa niet ontbreken. WWF België wil op 28 maart 2009 zoveel mogelijk belangrijke ‘landmarks’, gebouwen en straten in het duister hullen. Bovendien streeft WWF België er naar om minstens 500 000 mensen te laten deelnemen, waarvan 50 000 geregistreerde deelnemers op de speciale website www.earthhour.org.

De Bond Beter Leefmilieu (BBL) en de Vereniging voor Sterrenkunde (VVS) organiseren op dezelfde dag voor de 14de maal de ‘Nacht van de Duisternis’. In deze campagne staat de problematiek van lichthinder en lichtvervuiling centraal. De BBL en de VVS vragen aan alle Vlaamse steden en gemeenten om zoveel mogelijk hun openbare verlichting en buitenverlichting te doven. Meer info is te vinden op de website http://www.bondbeterleefmilieu.be/nacht.

Geef een reactie