Weer

Merksem
19 juli 2018, 9:35
Zonnig
Zonnig
20°C
gevoelstemperatuur: 24°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 63%
windsnelheid: 4 km/h N
Windstoten: 4 km/h
zonsopgang: 5:49
zonsondergang: 21:48
Verwachting 19 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
28°C
windsnelheid: 4 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
14°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 20 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
27°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
16°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
26°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
15°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 22 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
27°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Helder
Helder
14°C
windsnelheid: 4 km/h N
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 23 juli 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
29°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
17°C
windsnelheid: 4 km/h O
Windstoten: 7 km/h
 

Archief

Kruidendokter veroordeeld

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Indische kruidendokter Ragubir Kumar (50) veroordeeld tot 3 maanden cel en 16.500 euro boete, beide met uitstel, voor het onopzettelijk vergiftigen van enkele patiënten. Hij had hen pillen gegeven die een te hoge loodconcentratie bevatten.

Ragubir noemt zichzelf een “meester in ayurveda”, wat een hindoeïstische gezondheidsleer. Hij kan aan de polsslag voelen of zijn patiënten darmproblemen, psychologische moeilijkheden of een uit balans geraakte hormonenspiegel hadden.

Daniëlle Van den Bogaert uit Zandvliet was eind 2005 naar het Merksemse Ayurveda Research Surya Centrum van de beklaagde gegaan omwille van een langdurig slaapprobleem. De pillen die de kruidendokter voorschreef zorgden echter voor pijn aan de rug, bekken en nek. Daniëlle kreeg ook maagkrampen en spierpijnen en voelde zich futloos en vermoeid. Ze raakte zo vier maanden werkonbekwaam.

En zij was niet het enige slachtoffer: na een waarschuwing van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) doken er in totaal zes slachtoffers op die klachten ondervonden na het innemen van de kruidenpillen. Een toxicologisch onderzoek wees uit dat elke pil tot dertig milligram lood bevatte, wat bij de patiënten een loodvergiftiging had veroorzaakt.

De beklaagde stelde dat er in een lot pillen blijkbaar te veel lood zat. Hij had de pech gehad dat die net in zijn handen was terecht gekomen en voelde zich daar ook schuldig over. Zijn centrum in Merksem bestaat intussen niet meer.

Ragubir moet Daniëlle Van den Bogaert een schadevergoeding van 4.243 euro betalen. Een tweede slachtoffer, dat zich ook burgerlijke partij stelde, kreeg 2.500 euro provisioneel toegekend.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.