Hangjongeren

Meestal komt het fenomeen hangjongeren negatief in het nieuws. In het park Wildert hebben jongeren daarom zelf de handen in elkaar geslagen en organiseren ze een buurtfeest om een positieve impuls te geven aan dit negatief verhaal. Het begon allemaal met een reportage van StampMedia. Dit jongeren media-agentschap draaide in augustus vorig jaar een reportage rond de relatie tussen jongeren die gebruik maken van het park Wildert en de buurtbewoners in de nabije omgeving.

Het debat dat hiermee werd geopend, vormde de rechtstreekse aanleiding tot een traject waarbij de jongeren het heft in eigen handen zouden nemen om de relatie met de buurtbewoners te verbeteren. Stadslabo JES en de jeugddienst Merksem sprongen mee op de kar.

De jongeren werkten de afgelopen maanden aan hun zelforganisatie en burgerzin. Ze willen laten zien dat ze postief voor de dag kunnen komen en best verantwoordelijkheid kunnen dragen.

Om dit te onderstrepen en kracht bij te zetten organiseren de jongeren een buurtfeest op 17 juli in het park Wildert. Alle buurtbewoners worden uitgenodigd en krijgen de kans om op een postieve manier met de jongeren in contact te komen.

Bron Stampmedia

2 comments on “Hangjongeren

  1. Pingback: ‘Hangjongeren’ organiseren buurtfeest in Merksem : StampMedia

  2. Pingback: ‘Hangjongeren’ organiseren buurtfeest in Merksem « Michaël Vanderleyden

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.