Weer

Merksem
16 juli 2018, 23:54
Helder
Helder
20°C
gevoelstemperatuur: 20°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 72%
windsnelheid: 0 km/h ZO
Windstoten: 0 km/h
zonsopgang: 5:45
zonsondergang: 21:51
Verwachting 16 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
30°C
windsnelheid: 7 km/h OZO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 17 juli 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
27°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
13°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 18 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
27°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Helder
Helder
14°C
windsnelheid: 4 km/h N
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 19 juli 2018
dag
Zonnig
Zonnig
29°C
windsnelheid: 4 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
16°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 20 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
27°C
windsnelheid: 7 km/h N
Windstoten: 14 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
16°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Rechter spreekt Dana en Annelotte vrij van schuld

De Antwerpse politierechter veroordeelde maandag de Portugese trucker Ricardo Pinto de Barros tot 1.100 euro boete en drie maanden rijverbod op de Belgische wegen omdat hij op 2 juni vorig jaar geen voorrang had verleend bij het rechtsaf slaan. Het gevolg was een typisch dodehoekongeval waarbij een koppel meisjes elk hun linkerbeen verloren. Zij kregen elk voorlopig 50.000 euro schadevergoeding toegekend. Dat geld is welkom, want de ziekenhuisfacturen blijven zich opstapelen. De meisjes hopen dan ook dat de betrokken verzekeringsmaatschappijen niet in beroep gaan.

De rechtbank stelde een deskundige aan om de definitieve schadevergoedingen voor Annelotte en Dana te begroten. Advocaat Patrick Van Buyten liet namens het Belgische Bureau van Autoverzekeraars weten dat er voor elk van de meisjes snel een provisie van 10.000 euro wordt gestort, zodat ze de dringendste ziekenhuisrekeningen kunnen betalen.

De meisjes reageren opgelucht na het vonnis van de politierechter. De verzekering van de trucker had immers gesteld dat ze voor de helft verantwoordelijk waren, omdat de opgedreven bromfiets sneller ging dan de toegelaten 25 km per uur en ze dus op de rijweg had moeten rijden. Op het moment van het ongeval stonden de meisjes echter stil op het fietspad.

Door de discussie tussen de verzekeringen kregen Annelotte en Dana de kosten voor hun computergestuurde kunstbeen C-Leg niet meer terugbetaald, waardoor de meisjes hun comfortabele automatische been, met een prijskaartje van 36.000 euro per exemplaar, vorig maand weer moesten inruilen voor een gewone prothese. Een tegenslag, zeker voor de sportieve Dana, die vroeger graag voetbalde. Zij revalideert in het Antwerpse Middelheimziekenhuis. Drie keer per week doet ze er oefeningen om te leren lopen met haar oude kunstbeen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.