Weer

Merksem
19 oktober 2017, 7:29
Mist
Mist
10°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 0 km/h N
Windstoten: 0 km/h
zonsopgang: 8:13
zonsondergang: 18:41
Verwachting 19 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
22°C
windsnelheid: 7 km/h ZZO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
14°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 20 oktober 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
17°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest bewolkt met buien
Meest bewolkt met buien
11°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 21 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
17°C
windsnelheid: 18 km/h ZZW
Windstoten: 29 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
9°C
windsnelheid: 18 km/h ZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 22 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 23 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
15°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Rechter spreekt Dana en Annelotte vrij van schuld

De Antwerpse politierechter veroordeelde maandag de Portugese trucker Ricardo Pinto de Barros tot 1.100 euro boete en drie maanden rijverbod op de Belgische wegen omdat hij op 2 juni vorig jaar geen voorrang had verleend bij het rechtsaf slaan. Het gevolg was een typisch dodehoekongeval waarbij een koppel meisjes elk hun linkerbeen verloren. Zij kregen elk voorlopig 50.000 euro schadevergoeding toegekend. Dat geld is welkom, want de ziekenhuisfacturen blijven zich opstapelen. De meisjes hopen dan ook dat de betrokken verzekeringsmaatschappijen niet in beroep gaan.

De rechtbank stelde een deskundige aan om de definitieve schadevergoedingen voor Annelotte en Dana te begroten. Advocaat Patrick Van Buyten liet namens het Belgische Bureau van Autoverzekeraars weten dat er voor elk van de meisjes snel een provisie van 10.000 euro wordt gestort, zodat ze de dringendste ziekenhuisrekeningen kunnen betalen.

De meisjes reageren opgelucht na het vonnis van de politierechter. De verzekering van de trucker had immers gesteld dat ze voor de helft verantwoordelijk waren, omdat de opgedreven bromfiets sneller ging dan de toegelaten 25 km per uur en ze dus op de rijweg had moeten rijden. Op het moment van het ongeval stonden de meisjes echter stil op het fietspad.

Door de discussie tussen de verzekeringen kregen Annelotte en Dana de kosten voor hun computergestuurde kunstbeen C-Leg niet meer terugbetaald, waardoor de meisjes hun comfortabele automatische been, met een prijskaartje van 36.000 euro per exemplaar, vorig maand weer moesten inruilen voor een gewone prothese. Een tegenslag, zeker voor de sportieve Dana, die vroeger graag voetbalde. Zij revalideert in het Antwerpse Middelheimziekenhuis. Drie keer per week doet ze er oefeningen om te leren lopen met haar oude kunstbeen.

Geef een reactie