10 jaar na moord eindelijk in Merksem begraven

Tien jaar geleden werd Steve Vissers (12) vermoord in de buurt van het Antwerpse Sportpaleis. Nu krijgt hij een laatste rustplaats in Merksem. Zijn ouders laten hem vrijdag opgraven in Luxemburg. Om alles goed te laten verlopen, werd er zelfs een nieuwe kist aangekocht.

De ouders,Walter en Jacqueline Vissers, zijn blij, “Nu is Steve weer dicht bij ons”, vertellen ze in GvA.

Op 24 juni 1999 rond 17 uur gingen Steve en zijn broertje Sven (toen 9) even fietsen. In Deurne werd Steve met opzet aangereden door een man op een bromfiets. De man haalde een dolk uit zijn jas, dwong Steve om achterop de brommer te gaan zitten en reed met hem weg. Sven ging hulp halen. Hij kon de politie een haarfijne beschrijving van de dader geven. Twee uur later werd Steve gevonden langs de rivier Het Schijn, verkracht en vermoord. De dader, Danny Immens (39), werd de volgende dag gevat. In 2000 kreeg hij levenslang, maar binnenkort komt hij misschien in aanmerking voor vervroegde vrijlating.

Steves ouders en broertje Sven verhuisden de dag van de begrafenis naar Luxemburg voor het werk. Steve werd in Luxemburg begraven zodat ze regelmatig langs het graf konden. Maar de familie is niet lang in Luxemburg gebleven. Volgende week vrijdag, bijna exact tien jaar na de moord, wordt Steve opgegraven in Luxemburg.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.