Weer

Merksem
22 mei 2018, 6:24
Mist
Mist
13°C
gevoelstemperatuur: 14°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 0 km/h N
Windstoten: 0 km/h
zonsopgang: 5:42
zonsondergang: 21:37
Verwachting 22 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
24°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt met onweer
Deels bewolkt met onweer
14°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 23 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
23°C
windsnelheid: 11 km/h NO
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
16°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
23°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
26°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
17°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 26 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
27°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
18°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Geen BBQ in Wildert

Een aantal jongeren namen het initiatief om in het park Wildert een barbecue te organiseren. Het initiatief kwam er na problemen tussen de hangjongeren en de buurtbewoners. Ze wilden op deze wijze hun maatschappelijk engagement en verantwoordelijkheid tonen. Maar het feestje gaat niet door, de lokale politie gaf een negatief advies. De barbecue wordt afgeblazen, maar de jongeren willen dit najaar alsnog een evenement organiseren.

Wanneer het idee kwam om een barbecue te organiseren, dienden de jongeren een aanvraag in bij Opsinjoren, de dienst voor buurtinitiatieven. Opsinjoren legde de aanvraag voor aan de lokale politiediensten, maar die gaf een negatief advies. In een park is het volgens het politiereglement namelijk verboden vuur te stoken. Enkel de burgemeester kan een uitzondering toestaan, maar de aanvraag is nooit zo ver geraakt.

Als alternatief stelde Opsinjoren een picknick voor. Maar door het negatieve advies van de politie hebben de hangjongeren intussen hun motivatie verloren. Het contact tussen de jongeren en de dienst voor buurtinitiatieven loopt ook een beetje troebel.

Jes vzw, een jongerenwerking die het project mee ondersteunt, gaat vandaag met de jongeren samenzitten en ze een hart onder de riem steken. Op dat ogenblik zal de organisatie met de jongeren overleggen over een nieuw evenement na de ramadan die in september plaatsvindt. Veel jongeren zijn immers van Turkse of Marokaanse origine.

Geef een reactie