Laatste reacties

Weer

Merksem
17 maart 2018, 19:30
Meest bewolkt
Meest bewolkt
-2°C
gevoelstemperatuur: -11°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 68%
windsnelheid: 25 km/h ONO
Windstoten: 47 km/h
zonsopgang: 6:52
zonsondergang: 18:50
Verwachting 17 maart 2018
dag
Sneeuw
Sneeuw
-1°C
windsnelheid: 22 km/h ONO
Windstoten: 36 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
-3°C
windsnelheid: 18 km/h ONO
Windstoten: 29 km/h
Verwachting 18 maart 2018
dag
Sneeuw
Sneeuw
2°C
windsnelheid: 22 km/h ONO
Windstoten: 40 km/h
nacht
Koud
Koud
-4°C
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 19 maart 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
4°C
windsnelheid: 18 km/h ONO
Windstoten: 25 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
-3°C
windsnelheid: 7 km/h N
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 20 maart 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
8°C
windsnelheid: 14 km/h N
Windstoten: 22 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
-2°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 21 maart 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
8°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Regen
Regen
1°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Oostkaai moet veiliger worden

Het Merksemse districtsbestuur ijvert al jaren voor een herstelling of een heraanleg van de Oostkaai. Maar pas nadat de zwangere Kelly Vermeiren (29) vorige week dinsdagavond met haar wagen in het Albertkanaal belandde, gaat het Antwerps stadsbestuur uitzoeken wie verantwoordelijk is voor welk stuk van de kaaien rond het Dokske om de nodige maatregelen te treffen.

Kelly was dinsdag naar de film geweest en had haar moeder naar haar huis in Merksem gebracht. Toen ze in de regen naar huis reed, slipte ze op de treinsporen. Ze verloor de controle over haar Opel Corsa, ramde enkele paaltjes en gleed over een grasveldje het water in. Kelly bleef koelbloedig en slaagde erin haar gordel los te klikken en de deur te openen. Uit het water geklommen ging ze op weg naar huis, iemand contacteren was moeilijk omdat GSM en handtas nog in de auto lagen. Onderweg sprak ze een groepje Turkse jongeren aan, die haar naar huis hebben gebracht.

Aangezien Kelly zes maanden zwanger is van haar tweede kindje ging ze ook nog ter controle naar het ziekenhuis. Gelukkig bleek de baby ongedeerd.

Het district vraagt al langer naar een oplossing voor de onveilige situatie. Districtsschepen van Openbare Werken Kris Janssens (Open VLD) vertelt aan Het Nieuwsblad de stand van zaken, “Drie weken geleden heb ik het dossier nog aangekaart bij Wegenoverleg. Bij regenweer is de kaai spiegelglad. Er kwamen al verschillende fietsers ten val. Het probleem is dat er zich een belangenconflict voordoet. Er zijn verschillende betrokken partijen. Voor de NMBS moeten de sporen in elk geval blijven liggen omdat ze nog regelmatig gebruikt worden. Technisch gezien blijkt het ook niet mogelijk te zijn om de weg hier zomaar even te herstellen. Er dringt zich een duurzame oplossing op. Blijkbaar is het niet duidelijk wie er precies bevoegd is. Een gedeelte is in elk geval overgedragen aan de stad Antwerpen.”

Na het ongeval van vorige week is men in de stad wakker geschoten. Het kabinet van schepen Lauwers is aan het uitzoeken wie verantwoordelijk is. Het stuk tussen de blauwe steen tot aan de rijbaan valt in elk geval onder de bevoegdheid van het Vlaams Gewest. De rest zal worden uitgezocht.

Geef een reactie