Weer

Merksem
20 oktober 2017, 15:59
Meest bewolkt
Meest bewolkt
14°C
gevoelstemperatuur: 11°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 71%
windsnelheid: 29 km/h ZW
Windstoten: 29 km/h
zonsopgang: 8:14
zonsondergang: 18:38
Verwachting 20 oktober 2017
dag
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
15°C
windsnelheid: 22 km/h ZW
Windstoten: 50 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
11°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 21 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 14 km/h ZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
10°C
windsnelheid: 18 km/h ZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 22 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
13°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 23 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
14°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
13°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 24 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Schepencollege wil verkeersafwikkeling Sportpaleis verbeteren

Het stadsbestuur heeft het in de vergadering van vorige week uitvoerig gehad over de verkeersproblemen in de omgeving van het Sportpaleis. Men wil de doorstroming op de oprit van de Ring bij het Sportpaleis verbeteren en stelt de Vlaamse overheid voor om het verkeer niet langer te laten ritsen op het hellend stuk van de oprit van de Ring bij het sportpaleis , maar het verkeer op twee rijstroken te laten rijden tot op het einde van de oprit. Op die manier kunnen de opstoppingen tijdens de spits of na afloop van evenementen in het Sportpaleis worden verminderd.

Bij de heraanleg van de Ring werd de oprit richting Gent aan het Sportpaleis dichtgeknepen door arceringen aan te brengen. Doel hiervan was om de verkeersstromen uit de stad en uit de richting van Deurne en Merksem te laten samenvoegen vóór deze wagens op de Ring kwamen. Na afloop van de werken aan de Ring bleef de situatie vehouden.

Momenteel zijn er twee achtereenvolgende invoegstroken op de oprit richting Gent voor alle verkeer dat de Ring op wil (één invoegverplichting onder de brug, één bovenaan de oprit). Hierdoor wordt de opritcapaciteit van de wagens na evenementen sterk verminderd. Ook in normale situaties (zonder evenementen) leidt dit vaak tot de blokkering van het kruispunt.

Door het dichtknijpen van de oprit zijn er verkeerproblemen ontstaan op het onderliggende wegennet, met name op de Bisschoppenhoflaan, de Schijnpoortweg en de Theunisbrug. Het stadsbestuur wil de doorstroming op het kruispunt verbeteren.

Geef een reactie