Een Merksemse held

De Merksemse An Driesen (25) schoot dinsdagavond ter hulp na een zwaar ongeval in Wortel bij Hoogstraten. Ze probeerde een zwaar gewonde baby te redden, maar haar moeite was tevergeefs. Het meisje van vijftien maanden overleed in het ziekenhuis. An Driesen kwam net na het ongeval op de plaats des onheils. Onmiddellijk schoot ze de slachtoffers ter hulp. Ook haar moeder, een kinderverzorgster, kwam uit de auto om te helpen.

Het ongeval gebeurde dinsdagavond rond 22.30 uur in de Klinketstraat, de gewestweg tussen Wortel en Hoogstraten. Twee personenwagens botsten frontaal in een bocht bij de kerk. In de eerste auto zat een 59-jarige man uit Brecht. Hij raakte lichtgewond. In de andere auto zat een Portugees paar uit Rijkevorsel. De 29-jarige man en de 27-jarige vrouw raakten beiden lichtgewond. Het paar paste op de dochter van een bevriend koppel, een baby van vijftien maanden. De baby verbleef samen met haar Portugese ouders in Rijkevorsel, waar ze als seizoensarbeider in de tuinbouwsector werken. De baby heeft het ongeval niet overleefd, het meisje overleed gisteren in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Toen de brandweer kwam, vertrokken An en haar moeder.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Het parket stuurde een deskundige ter plaatse om de oorzaak te achterhalen, maar volgens de politie Noorderkempen zal dat niet eenvoudig worden. Mogelijk is het ongeval een gevolg van het natte wegdek door de onweersbuien dinsdagavond.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.