Weer

Merksem
22 mei 2018, 6:24
Mist
Mist
13°C
gevoelstemperatuur: 14°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 0 km/h N
Windstoten: 0 km/h
zonsopgang: 5:42
zonsondergang: 21:37
Verwachting 22 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
24°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt met onweer
Deels bewolkt met onweer
14°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 23 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
23°C
windsnelheid: 11 km/h NO
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
16°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
23°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
26°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
17°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 26 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
27°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
18°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

2 jaar cel voor verkeersagressie?

De 33-jarige Zafer Aytekin uit Merksem is voor de Antwerpse strafrechter verschenen voor een zwaar geval van verkeersagressie. Hij had eerder dit jaar bestuurder Donald S. neergestoken in Merksem, omdat hij zich door hem gehinderd voelde. Het openbaar ministerie vorderde twee jaar cel en 1.100 euro boete voor poging tot doodslag. Volgens de advocaat van het slachtoffer gaat het hier echter om niet minder dan een moordpoging

Havenarbeider Donald S. reed op 24 maart van zijn oprit om zijn zoon naar school te brengen. Toen de auto van Donald en die van Zafer elkaar passeerden vond deze laatste dat hij niet genoeg plaats had. Hij stapte uit, maakte het nodige kabaal en liep dan terug naar zijn wagen. Maar hij keerde om en kwam opnieuw op Donald S. af met een mes in de hand. Volgens een getuige haalde hij vier of vijf keer uit de borst van zijn slachtoffer alvorens hem neer te steken.

Het slachtoffer belandde met een geperforeerde long in het ziekenhuis en is tot op heden nog altijd niet terug aan het werk. Aytekin vluchtte, maar gaf zich later aan bij de politie. Hij beweerde dat hij “buiten zijn wil om” gestoken had, omdat Donald S. hem eerst geschopt had. Volgens de procureur had hij duidelijk de intentie om het slachtoffer te doden, maar zijn advocaat betwist dat en vroeg een herkwalificatie naar het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen.

De advocaat van Donald S. pleitte dan weer dat het hier om een moordpoging gaat en dat de zaak voor assisen moet komen. Hij vorderde een provisionele schadevergoeding van 10.000 euro en de aanstelling van een deskundige. Vonnis volgt op 17 september.

Geef een reactie