Weer

Merksem
23 oktober 2017, 20:59
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 12°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
zonsopgang: 8:19
zonsondergang: 18:32
Verwachting 23 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
15°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 40 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 24 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 25 oktober 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
10°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
11°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
14°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 22 km/h
 

Archief

2 jaar cel voor verkeersagressie?

De 33-jarige Zafer Aytekin uit Merksem is voor de Antwerpse strafrechter verschenen voor een zwaar geval van verkeersagressie. Hij had eerder dit jaar bestuurder Donald S. neergestoken in Merksem, omdat hij zich door hem gehinderd voelde. Het openbaar ministerie vorderde twee jaar cel en 1.100 euro boete voor poging tot doodslag. Volgens de advocaat van het slachtoffer gaat het hier echter om niet minder dan een moordpoging

Havenarbeider Donald S. reed op 24 maart van zijn oprit om zijn zoon naar school te brengen. Toen de auto van Donald en die van Zafer elkaar passeerden vond deze laatste dat hij niet genoeg plaats had. Hij stapte uit, maakte het nodige kabaal en liep dan terug naar zijn wagen. Maar hij keerde om en kwam opnieuw op Donald S. af met een mes in de hand. Volgens een getuige haalde hij vier of vijf keer uit de borst van zijn slachtoffer alvorens hem neer te steken.

Het slachtoffer belandde met een geperforeerde long in het ziekenhuis en is tot op heden nog altijd niet terug aan het werk. Aytekin vluchtte, maar gaf zich later aan bij de politie. Hij beweerde dat hij “buiten zijn wil om” gestoken had, omdat Donald S. hem eerst geschopt had. Volgens de procureur had hij duidelijk de intentie om het slachtoffer te doden, maar zijn advocaat betwist dat en vroeg een herkwalificatie naar het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen.

De advocaat van Donald S. pleitte dan weer dat het hier om een moordpoging gaat en dat de zaak voor assisen moet komen. Hij vorderde een provisionele schadevergoeding van 10.000 euro en de aanstelling van een deskundige. Vonnis volgt op 17 september.

Geef een reactie