Laatste reacties

Weer

Merksem
21 maart 2018, 9:46
Meest bewolkt
Meest bewolkt
3°C
gevoelstemperatuur: 5°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 86%
windsnelheid: 0 km/h N
Windstoten: 0 km/h
zonsopgang: 6:43
zonsondergang: 18:57
Verwachting 21 maart 2018
dag
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
8°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
2°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 22 maart 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
8°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
3°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 23 maart 2018
dag
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
9°C
windsnelheid: 11 km/h Z
Windstoten: 22 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
3°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 maart 2018
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
4°C
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 maart 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 4 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
3°C
windsnelheid: 4 km/h NW
Windstoten: 7 km/h
 

Archief

Buurt aan de Beurt Winterling – Groenendaallaan

Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 oktober 2009 trekt Buurt aan de Beurt naar Winterling en omgeving. Een week lang schenkt Buurt aan de Beurt bijzondere aandacht aan allerlei vormen van overlast. Verschillende stadsdiensten herstellen het straatmeubilair, reinigen rioolkolken, halen grofvuil op, vegen straten schoon, verwijderen onkruid en ruimen zwerfvuil op.

Op 28 en 30 oktober trekken alle diensten achter elkaar door de straten om de buurt een grondige poetsbeurt te geven. Daarvoor worden de straten telkens vanaf 7 uur ’s morgens parkeervrij gemaakt. De straten zijn als volgt opgedeeld:

  • Op woensdag worden de Groenendaallaan (van Lambrechtshoekenlaan tot Bredabaan), Blijvoort en Campiniastraat opgekuist.
  • Op vrijdag gebeurt hetzelfde in Winterling, Geerbeekstraat, Roederdelft, Gebroeders Van Raemdonckstraat, Lode de Boninghestraat, Bermbeekstraat en Ferdinandusdijkstraat.

Op vrijdag 30 oktober kunt u een bezoek brengen aan deze tentoonstelling van het Provinciaal Veiligheidsinstituut over valgevaar en valpreventie op de parking van de hondenloopzone Winterling. Deze tentoonstelling is toegankelijk voor iedereen. Aan de hand van de verhalen van verschillende personages leert u alles over valrisico’s, o.a. over de invloed van medicatie, zicht, schoeisel, duizelen enz. U kunt verschillende tests zelf uitvoeren en krijgt een aantal tips mee om valvrij door het leven te gaan. De tentoonstelling is open van 10 tot 12.30u en van 13 tot 16.30u, toegang is gratis.

Op vrijdag 30 oktober staat de kga wagen op de parking van de hondenloopzone Winterling. Van 16 tot 19 uur kunt u er gratis uw klein gevaarlijk afval inleveren. Ook deze dienstverlening staat open voor iedereen.

Alle bewoners uit het actiegebied zijn welkom om samen met de diensten een week goed werken af te ronden. We verwachten u op vrijdag tussen 15 en 19 uur op de parking aan de hondenloopzone. Buurt aan de Beurt trakteert u op een gratis drankje in de kantine van de voetbalploeg SV Bart. U wordt er hartelijk ontvangen door de mensen van Buur aan de Beurt, het Stadsbeest, de hondenbar met gratis fotoshoot, het EcoHuis en Oscare vzw (Het voormalige Greet Rouffaer Huis).

Geef een reactie