Laatste reacties

Weer

Merksem
19 februari 2018, 5:19
Helder
Helder
-1°C
gevoelstemperatuur: -2°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 86%
windsnelheid: 4 km/h ZO
Windstoten: 4 km/h
zonsopgang: 7:48
zonsondergang: 18:05
Verwachting 19 februari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
6°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
2°C
windsnelheid: 4 km/h ZZO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 20 februari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
6°C
windsnelheid: 7 km/h O
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
-2°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 februari 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
5°C
windsnelheid: 11 km/h NO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Helder
Helder
-3°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 22 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
4°C
windsnelheid: 11 km/h NO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Helder
Helder
-3°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 23 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
3°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Helder
Helder
-3°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Masterplan ‘Groen Hart Merksem’

Behalve het Masterplan van de BAM, bestaan er in Antwerpen nog verschillende andere initiatieven met in de naam het woord Masterplan. Een van die initiatieven is de ontwikkeling van een Groen Hart voor Merksem, een project dat ervoor moet zorgen dat de waardevolle groene gebieden in het district Merksem als één groen samenhangend geheel ervaren wordt. Afgelopen week heeft het Antwerpse gemeentebestuur het ontwerpbureau BRUT architecture and urban design aangesteld om de plannen verder te ontwikkelen.

De parken in het centrum van Merksem, Runcvoorthof, hof van Roosendael en Gemeentepark vormen groene eilanden te midden van een bebouwde omgeving. Deze eilanden zijn echter niet verbonden met elkaar of met de bebouwde omgeving. Met het masterplan ‘Groen Hart van Merksem’ heeft het stadsbestuur de ambitie om een aantal
geplande projecten in een totaalvisie te kaderen, o.a. de vernieuwing dierenpark en de integratie van oude begraafplaats in Gemeentepark.

Deze totaalvisie zal de samenhang en kwaliteit verbeteren en van de versnipperde gebieden één groene kern maken. Zo krijgt het centrum van Merksem een groene long, waar het aangenaam vertoeven is. De Merksemenaar zal op deze plaats tot rust kunnen komen en de ruimte kunnen gebruiken voor ontspanning, sport en spel.

De aanstelling van het ontwerpbureau BRUT architecture and urban design gebeurde via een minicompetitie die georganiseerd werd met ontwerpers uit de ‘pool masterplannen’. In december 2009 stelt het bureau een concept voor het masterplan voor. In een volgende fase zal het voorontwerp vermoedelijk klaar zijn in februari 2010. Het definitieve ontwerp wordt verwacht in april 2010.

Geef een reactie