Weer

Merksem
24 oktober 2017, 2:11
Bewolkt
Bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 11°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:21
zonsondergang: 18:30
Verwachting 24 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 25 oktober 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
12°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
12°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
14°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
8°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 28 oktober 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 14 km/h NW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
10°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Ook Merksem krijgt proefproject ‘barbecue in park’

De stad Antwerpen plaatste afgelopen zomer als proefproject een barbecue in het Brilschanspark in Berchem. Iedereen kon deze barbecue gratis gebruiken. Dit proefproject werd gunstig geëvalueerd en wordt tijdens de periode van 15 maart tot 15 oktober 2010 uitgebreid naar alle andere districten.

Vanaf 18 juli tot 1 oktober 2009 kon iedereen in het Brilschanspark aan de Grote Steenweg in Berchem gratis gebruikmaken van een barbecue. De barbecue kon elke dag gebruikt worden tot 22 uur. Reserveren was niet nodig. Bij het gebruik moesten wel een aantal voorwaarden in acht worden genomen. De plek moest altijd netjes achtergelaten worden en de assen moesten worden gedoofd en worden gedeponeerd in een voorziene aston. Om de veiligheid te garanderen was er steeds bluszand aanwezig.

De barbecue werd bijna elk weekend en zelfs tijdens enkele weekdagavonden gebruikt. Hij werd steeds proper achtergelaten en er werd weinig zwerfvuil aangetroffen. Mede dankzij de mooie zomer kan worden gesteld dat dit proefproject werd gewaardeerd door de gebruikers. Verder heeft de stad een enquête over het barbecue-proefproject bij de buurtbewoners van het Brilschanspark gehouden en hebben ook de eigen medewerkers het project beoordeeld.

Op basis van al deze bevindingen beslist de stad Antwerpen om het barbecue-proefproject in het Brilschanspark in Berchem positief te evalueren. Tijdens de periode van 15 maart tot 15 oktober 2010 wordt dit barbecue-proefproject verlengd en uitgebreid naar één park in elk district. De districten zullen zelf een voorstel formuleren in welk park op hun grondgebied het barbecueproefproject kan plaatsvinden.

Zo geeft de stad iedereen, maar vooral haar bewoners zonder tuin, de kans om extra te genieten van het zomergevoel met een barbecue.

Geef een reactie