Weer

Merksem
18 augustus 2017, 10:35
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
18°C
gevoelstemperatuur: 16°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 11 km/h Z
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 6:33
zonsondergang: 20:58
Verwachting 18 augustus 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
21°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
13°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 19 augustus 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
20°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
13°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 20 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
20°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
21°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
15°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 22 augustus 2017
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
24°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
16°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 18 km/h
 

Archief

Ook Merksem krijgt proefproject ‘barbecue in park’

De stad Antwerpen plaatste afgelopen zomer als proefproject een barbecue in het Brilschanspark in Berchem. Iedereen kon deze barbecue gratis gebruiken. Dit proefproject werd gunstig geëvalueerd en wordt tijdens de periode van 15 maart tot 15 oktober 2010 uitgebreid naar alle andere districten.

Vanaf 18 juli tot 1 oktober 2009 kon iedereen in het Brilschanspark aan de Grote Steenweg in Berchem gratis gebruikmaken van een barbecue. De barbecue kon elke dag gebruikt worden tot 22 uur. Reserveren was niet nodig. Bij het gebruik moesten wel een aantal voorwaarden in acht worden genomen. De plek moest altijd netjes achtergelaten worden en de assen moesten worden gedoofd en worden gedeponeerd in een voorziene aston. Om de veiligheid te garanderen was er steeds bluszand aanwezig.

De barbecue werd bijna elk weekend en zelfs tijdens enkele weekdagavonden gebruikt. Hij werd steeds proper achtergelaten en er werd weinig zwerfvuil aangetroffen. Mede dankzij de mooie zomer kan worden gesteld dat dit proefproject werd gewaardeerd door de gebruikers. Verder heeft de stad een enquête over het barbecue-proefproject bij de buurtbewoners van het Brilschanspark gehouden en hebben ook de eigen medewerkers het project beoordeeld.

Op basis van al deze bevindingen beslist de stad Antwerpen om het barbecue-proefproject in het Brilschanspark in Berchem positief te evalueren. Tijdens de periode van 15 maart tot 15 oktober 2010 wordt dit barbecue-proefproject verlengd en uitgebreid naar één park in elk district. De districten zullen zelf een voorstel formuleren in welk park op hun grondgebied het barbecueproefproject kan plaatsvinden.

Zo geeft de stad iedereen, maar vooral haar bewoners zonder tuin, de kans om extra te genieten van het zomergevoel met een barbecue.

Geef een reactie