Nieuw idee voor Runcvoorthof

Reeds enige tijd is men op zoek naar een nieuwe invulling voor het Runcvoorthof. De meeste plannen vielen over hetzelfde feit, nl. de kostprijs voor de renovatie en de verwijdering van asbest. Nu is er een nieuwe idee. Het gemeentelijk autonoom Zorgbedrijf zou een deel van het Runcvoorthof willen afbreken en er serviceflats te bouwen.
De beschermde delen van het voormalige klooster zullen worden gerestaureerd, waarna er een dienstencentrum in kan worden ondergebracht.

Deze informatie gas Antwerps schepen Ludo Van Campenhout (Open VLD) tijdens de laatste gemeenteraad op een vraag van gemeenteraadslid Bart De Wever (N-VA), die informeerde omtrend de toestand van het kasteel.

Mochten de plannen concreet worden, dan kan het snel gaan. De nieuwbouw zou er in anderhalf jaar tijd kunnen staan. De renovatie zou na het uitreiken van de vergunning zo’n 250 werkdagen duren.

1 comment on “Nieuw idee voor Runcvoorthof

  1. Tony H.

    ipv een dienstencentrum zouden we daar beter een kinderverblijf in onder brengen. Zo komen de ouderen van de serviceflat in veel beter contact met de jonge meute. En die interactie heeft op vele plaatsen al uitgewezen een werkende formule te zijn.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.