Districtsraad betuigt solidariteit met werknemers General Motors Antwerpen en toeleveringsbedrijven

De districtsraad, die op donderdag 28 januari 2010 vergaderde, wenst zijn solidariteit te betuigen met de werknemers van General Motors Antwerpen en haar toeleveringsbedrijven.

De sluiting van General Motors Antwerpen is een zware economische klap voor de Antwerpse regio en de tewerkstelling. Er wordt nu al uitgegaan van een maximum van 7500 mogelijke ontslagen als er geen oplossing gevonden wordt voor het voorliggende sluitingsscenario. Ongetwijfeld zal dit ook verregaande gevolgen hebben voor een groot aantal inwoners van het district Merksem, die bij General Motors of in één van de toeleveringsbedrijven werken.

Het districtsbestuur van Merksem roept de bevoegde overheden, de stad en de provincie Antwerpen en de Vlaamse en de federale regering op om alle mogelijkheden verder te onderzoeken en te ondersteunen om een sluiting te voorkomen. Het vraagt ook om de voorziene ondersteuningsmaatregelen gereserveerd te houden voor de ondersteuning van General Motors Antwerpen of van een alternatieve tewerkstelling op dezelfde site.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.