OLSE – VISE 23 – 30

Opmars van OLSE gestopt

Als voor de wedstrijd het Luikse scheidsrechtersduo al komt vertellen dat ze zich niet goed voelden dan weet je als Vlaamse ploeg waar je aan toe bent. Alle schuld in de schoenen van de scheidsrechters schuiven is ook niet de bedoeling want OLSE speelde een barslechte eerste helft.

Van 1 – 3 na 5 minuten ging het over 4 – 6 na een kwartier naar 8 – 15 bij de rust.

Als OLSE dan toch iets gemotiveerder aan de tweede helft begon lieten de scheidsrechters even zien dat ze ook uit Luik kwamen. Want OLSE verkleinde de kloof onmiddellijk tot 10 – 15 en dan lieten de onpartijdige heren zien dat ze zich echt niet goed voelden ze smeerden OLSE in de tweede helft zomaar eventjes 10 keer een twee minuten straftijd aan tegen helemaal op het einde van de wedstrijd een luttele 3 keer aan Vise. Ook met de penalty’s hinkten we ver achterop OLSE mocht 1 en Vise mocht 5 keer op de penaltystip plaats nemen.

Gelukkig was Vise zo sportief dat ze enkele keren de bal terug aan OLSE gaven bij nog maar eens een foutieve beslissing van het scheidsrechtersduo. Als na de wedstrijd de Vise-spelers met het schaamrood op de kaken zich komen verontschuldigen voor de buren uit Luik dan zegt dit genoeg.

Jammer voor OLSE want de twee broodnodige punten zijn gaan vliegen ondanks een goede tweede helft waarin we de kloof af en toe konden verkleinen maar steeds werden teruggefloten door de twee onpartijdigen.

Jammer want de voorbije 19 wedstrijden ook al hebben we enkele keren nipt verloren was er op de scheidsrechters weinig of niets aan te merken. We zijn allemaal mensen en maken allemaal wel eens een fout maar de voorbije wedstrijd liep het echt de spuigaten uit.

O ja ik zou de eindstand nog vergeten te vermelden 23 – 30.

OLSE: Sven Van Kerkhoven 7,Stijn Sterck 5,Michael De Wachter 4,Didier Vanderzijpen 2,Gert Corten 2,Tom Hens 2,Ward De Vos 1.

VISE: Libert 5,Fisette 5,Brioli 4,Mouchette 4,Smits 3,Pham Phou 3,Mordant 3,Cappa 2,George 1.