Weer

Merksem
17 juli 2018, 1:56
Helder
Helder
19°C
gevoelstemperatuur: 18°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 82%
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 4 km/h
zonsopgang: 5:46
zonsondergang: 21:50
Verwachting 17 juli 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
27°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
13°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 18 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
27°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Helder
Helder
14°C
windsnelheid: 4 km/h N
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 19 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
29°C
windsnelheid: 4 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
16°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 20 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
27°C
windsnelheid: 7 km/h N
Windstoten: 14 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
16°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 21 juli 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
26°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
15°C
windsnelheid: 4 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Klacht geseponeerd

Vorige zomer reed de toen 6 maanden zwangere Kelly Vermeiren met haar auto in het Albertkanaal aan de Oostkaai. Ze diende klacht in omwille van de slechte staat van het wegdek, maar haar klacht wordt geseponeerd.

Het ongeval gebeurde op 7juli 2009. Ze reed over de kaaien in Merksem naar haar huis in Schoten. Door de regen besloot ze om de Oostkaai na de brug te verlaten en een andere weg te nemen. Op dat moment begon haar auto echter te slippen en gleed ze over een grasveldje recht het Albertkanaal in. Gelukkig kon ze haar wagen tijdig verlaten en naar de kant zwemmen. Een onderzoek in het ziekenhuis uit dat haar ongeboren kindje ongedeerd was.

Na het ongeval heeft haar advocaat klacht ingediend tegen de wegbeheerder. De kaaien liggen er door verzakkingen immers zeer slecht en gevaarlijk bij. De klacht werd door de Procureur des Konings echter geseponeerd wegens andere prioriteiten.

Aan het Nieuwsblad laat Merksems districtschepen voor openbare werken Kris Janssens (Open VLD) weten dat hij het er vollop mee eens is dat er iets aan de Oostkaai moet gedaan worden. Het probleem ligt volgens Janssens bij het feit dat het niet duidelijk is wie precies eigenaar is van de Oostkaai. Daarom werd het herstel in het verleden telkens uitgesteld. Blijkbaar is het voetpad en de asfaltweg in het beheer van de stad. Het niet geasfalteerde stuk zou eigendom zijn van de nv Scheepvaart.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.