Laatste reacties

Weer

Merksem
22 maart 2018, 1:20
Helder
Helder
4°C
gevoelstemperatuur: 0°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 6:41
zonsondergang: 18:59
Verwachting 22 maart 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
7°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
3°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 23 maart 2018
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
9°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
4°C
windsnelheid: 4 km/h ZZO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 24 maart 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
12°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
4°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 maart 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
11°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
2°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 26 maart 2018
dag
Bewolkt
Bewolkt
11°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
5°C
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Klacht geseponeerd

Vorige zomer reed de toen 6 maanden zwangere Kelly Vermeiren met haar auto in het Albertkanaal aan de Oostkaai. Ze diende klacht in omwille van de slechte staat van het wegdek, maar haar klacht wordt geseponeerd.

Het ongeval gebeurde op 7juli 2009. Ze reed over de kaaien in Merksem naar haar huis in Schoten. Door de regen besloot ze om de Oostkaai na de brug te verlaten en een andere weg te nemen. Op dat moment begon haar auto echter te slippen en gleed ze over een grasveldje recht het Albertkanaal in. Gelukkig kon ze haar wagen tijdig verlaten en naar de kant zwemmen. Een onderzoek in het ziekenhuis uit dat haar ongeboren kindje ongedeerd was.

Na het ongeval heeft haar advocaat klacht ingediend tegen de wegbeheerder. De kaaien liggen er door verzakkingen immers zeer slecht en gevaarlijk bij. De klacht werd door de Procureur des Konings echter geseponeerd wegens andere prioriteiten.

Aan het Nieuwsblad laat Merksems districtschepen voor openbare werken Kris Janssens (Open VLD) weten dat hij het er vollop mee eens is dat er iets aan de Oostkaai moet gedaan worden. Het probleem ligt volgens Janssens bij het feit dat het niet duidelijk is wie precies eigenaar is van de Oostkaai. Daarom werd het herstel in het verleden telkens uitgesteld. Blijkbaar is het voetpad en de asfaltweg in het beheer van de stad. Het niet geasfalteerde stuk zou eigendom zijn van de nv Scheepvaart.

Geef een reactie