Laatste reacties

Weer

Merksem
15 december 2017, 16:59
Meest bewolkt
Meest bewolkt
5°C
gevoelstemperatuur: 4°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 7 km/h
zonsopgang: 8:41
zonsondergang: 16:35
Verwachting 15 december 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
5°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
0°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 16 december 2017
dag
Regen en sneeuw
Regen en sneeuw
6°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
2°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 17 december 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
6°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
3°C
windsnelheid: 14 km/h W
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 18 december 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
2°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 19 december 2017
dag
Bewolkt
Bewolkt
6°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
4°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Klacht geseponeerd

Vorige zomer reed de toen 6 maanden zwangere Kelly Vermeiren met haar auto in het Albertkanaal aan de Oostkaai. Ze diende klacht in omwille van de slechte staat van het wegdek, maar haar klacht wordt geseponeerd.

Het ongeval gebeurde op 7juli 2009. Ze reed over de kaaien in Merksem naar haar huis in Schoten. Door de regen besloot ze om de Oostkaai na de brug te verlaten en een andere weg te nemen. Op dat moment begon haar auto echter te slippen en gleed ze over een grasveldje recht het Albertkanaal in. Gelukkig kon ze haar wagen tijdig verlaten en naar de kant zwemmen. Een onderzoek in het ziekenhuis uit dat haar ongeboren kindje ongedeerd was.

Na het ongeval heeft haar advocaat klacht ingediend tegen de wegbeheerder. De kaaien liggen er door verzakkingen immers zeer slecht en gevaarlijk bij. De klacht werd door de Procureur des Konings echter geseponeerd wegens andere prioriteiten.

Aan het Nieuwsblad laat Merksems districtschepen voor openbare werken Kris Janssens (Open VLD) weten dat hij het er vollop mee eens is dat er iets aan de Oostkaai moet gedaan worden. Het probleem ligt volgens Janssens bij het feit dat het niet duidelijk is wie precies eigenaar is van de Oostkaai. Daarom werd het herstel in het verleden telkens uitgesteld. Blijkbaar is het voetpad en de asfaltweg in het beheer van de stad. Het niet geasfalteerde stuk zou eigendom zijn van de nv Scheepvaart.

Geef een reactie