Merksemenaar krijgt kogel in voet

Een man (30) uit Merksem kreeg zondagavond een kogel in zijn voet bij een schietpartij in de Pothoekstraat in Antwerpen. De politie heeft 2 verdachten gearresteerd. Het gaat om een man (32) uit Antwerpen-Luchtbal en een andere (39) uit Deurnel. De verdachten werden maandag voorgeleid. De onderzoeksrechter vond echter dat er geen sprake was van ernstige aanwijzingen van schuld. Daarom werd besloten de twee vrij te laten.

De feiten speelden zich vlak voor café Tenerife af. Daar kwam het rond 22u30 tot een ruzie tussen het latere slachtoffer en 2 of 3 anderen. Er volgde wat duw- en trekwerk en er werd ook 4 keer geschoten. Eén van de kogels trof het slachtoffer in de voet. Hij werd naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht, maar verkeerde nooit in levensgevaar.

Even later meldden de 2 verdachten zich op het politiekantoor aan de Quinten Matsijslei. Ze vertelden dat ze het slachtoffer werden van een vechtpartij aan café Tenerife. De politie vermoedde dat zij wel eens de daders konden zijn en arresteerde hen. De ruzie en de schietpartij zijn mogelijk te kaderen in een aanslepend conflict tussen het café en een discotheek in de Appelmansstraat. Het slachtoffer was zondagochtend nog de toegang tot de discotheek ontzegd.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.