Weer

Merksem
18 augustus 2017, 1:13
Helder
Helder
18°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
zonsopgang: 6:33
zonsondergang: 20:58
Verwachting 18 augustus 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
21°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
13°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 19 augustus 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
20°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
13°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 20 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
20°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
21°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
15°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 22 augustus 2017
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
24°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
16°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 18 km/h
 

Archief

Gaston Berghmans onthult graffitikunstwerk

Op vrijdag 25 juni wordt het graffitikunstwerk, op het Victor Roosensplein in Merksem, officieel onthuld. Het plein werd enkele jaren geleden volledig heraangelegd. Sinds vorig jaar is het de vaste stek van Joske Vermeulen. Als kers op de taart kwam er een graffitiproject. Dat wordt vrijdag, in aanwezigheid van Gaston Berghmans, onthuld.

Na de doortrekking van tramlijn 3 werd het Victor Roosensplein in Merksem heraangelegd. Het district plaatste er vorig jaar een bronzen Joske Vermeulen als eerbetoon aan één van zijn bekendste inwoners: Vlaams komiek en acteur ‘Meneer Gaston’. Er werd beslist om van de elektricitietscabine een kunstwerk te maken door graffitikunstenaars hun gang te laten gaan. Voorwaarde was dat er een duidelijke link moest bestaan met het huidige plein. Kunstenaars Bram De Ceurt en GUN-T gingen de uitdaging aan.

Op vrijdag 25 juni om 16 uur wordt het kunstwerk op het Victor Roosensplein officieel onthuld. Na een welkomstwoord door districtsschepen Sonja De Meyer, bevoegd voor jeugd, zal Gaston Berghmans het kunstwerk mee onthullen. Het kunstwerk is een portret van Gaston en Joske.

Met dit officiële moment wordt ook de ‘Buurt aan de Beurt’-actie in de omgeving van het Victor Roosensplein afgesloten. Van 21 tot 25 juni werkten verschillende stedelijke en niet-stedelijke diensten hier aan een meer propere, veilige en gezellige buurt. Bovendien werden kleine herstellingen uitgevoerd en kreeg het groen op het plein en in de omliggende straten een flinke onderhoudsbeurt. Tijdens het slotmoment kunnen bewoners uit het actiegebied een gratis borstel afhalen, mogen ze met hun hond op de foto en krijgen ze een gadget bij invullen van een enquête. Ook kan iedere bewoner zijn klein gevaarlijk afval inleveren bij de KGA-wagen aan de ‘Buurt aan de Beurt’-stand op het Victor Roosensplein.

Geef een reactie