Laatste reacties

Weer

Merksem
21 januari 2018, 0:01
Meest bewolkt
Meest bewolkt
3°C
gevoelstemperatuur: 2°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 4 km/h
zonsopgang: 8:36
zonsondergang: 17:11
Verwachting 20 januari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
3°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
nacht
Regen en sneeuw
Regen en sneeuw
2°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 21 januari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
6°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Regen en sneeuw
Regen en sneeuw
3°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 22 januari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
4°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 23 januari 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
10°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
9°C
windsnelheid: 18 km/h ZZW
Windstoten: 32 km/h
Verwachting 24 januari 2018
dag
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
14°C
windsnelheid: 22 km/h ZZW
Windstoten: 40 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
8°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 29 km/h
 

Archief

Gaston Berghmans onthult graffitikunstwerk

Op vrijdag 25 juni wordt het graffitikunstwerk, op het Victor Roosensplein in Merksem, officieel onthuld. Het plein werd enkele jaren geleden volledig heraangelegd. Sinds vorig jaar is het de vaste stek van Joske Vermeulen. Als kers op de taart kwam er een graffitiproject. Dat wordt vrijdag, in aanwezigheid van Gaston Berghmans, onthuld.

Na de doortrekking van tramlijn 3 werd het Victor Roosensplein in Merksem heraangelegd. Het district plaatste er vorig jaar een bronzen Joske Vermeulen als eerbetoon aan één van zijn bekendste inwoners: Vlaams komiek en acteur ‘Meneer Gaston’. Er werd beslist om van de elektricitietscabine een kunstwerk te maken door graffitikunstenaars hun gang te laten gaan. Voorwaarde was dat er een duidelijke link moest bestaan met het huidige plein. Kunstenaars Bram De Ceurt en GUN-T gingen de uitdaging aan.

Op vrijdag 25 juni om 16 uur wordt het kunstwerk op het Victor Roosensplein officieel onthuld. Na een welkomstwoord door districtsschepen Sonja De Meyer, bevoegd voor jeugd, zal Gaston Berghmans het kunstwerk mee onthullen. Het kunstwerk is een portret van Gaston en Joske.

Met dit officiële moment wordt ook de ‘Buurt aan de Beurt’-actie in de omgeving van het Victor Roosensplein afgesloten. Van 21 tot 25 juni werkten verschillende stedelijke en niet-stedelijke diensten hier aan een meer propere, veilige en gezellige buurt. Bovendien werden kleine herstellingen uitgevoerd en kreeg het groen op het plein en in de omliggende straten een flinke onderhoudsbeurt. Tijdens het slotmoment kunnen bewoners uit het actiegebied een gratis borstel afhalen, mogen ze met hun hond op de foto en krijgen ze een gadget bij invullen van een enquête. Ook kan iedere bewoner zijn klein gevaarlijk afval inleveren bij de KGA-wagen aan de ‘Buurt aan de Beurt’-stand op het Victor Roosensplein.

Geef een reactie