Stad en politie organiseren een opfrissingscursus wegcode

Was het nu 30, 50 of 70?
Wat doet die bestuurder van de auto hiervoor nu? Dat mag toch helemaal niet!? Of wel? En wat betekent dat verkeersbord ook alweer? Mag ik nu wel of niet in deze eenrichtingsstraat fietsen? Hoeveel fluohesjes moeten er in je auto liggen?

Wilt u het ook beter weten? Bent u ook liever zeker van uw stuk op de openbare weg voor uzelf en uw (klein)kinderen? Een juiste kennis van de verkeersregels en de toepassing ervan kan u helpen om ongelukken te voorkomen.

Daarom start de Stad Antwerpen vanaf september, samen met de lokale verkeerspolitie Antwerpen, opnieuw met een gratis opfrissingscursus over de wegcode. Een erkende lesgever van de VAB-rijschool geeft u meer uitleg over verkeersdrukte, gedrag in het verkeer, techniek van het ‘ritsen’, opfrissing van de verkeersregels, in- en uitvoegen op autosnelwegen en het openbaar vervoer, … De lesgever kan vanuit zijn ervaring ook plaatselijke knelpunten en specifieke situaties in uw district bespreken.

De gratis opfrissingscursus vindt plaats op een dinsdag – of donderdagnamiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur. We starten vanaf begin september 2010 tot en met begin december 2010. U krijgt na afloop een brochure met handige tips en een overzicht van de besproken materie.

Ook in uw buurt kan u de cursus komen volgen! Let wel, het aantal inschrijvingen per district is beperkt. Er vlug bij zijn is dus de boodschap.

Bent u geïnteresseerd of wil u weten waar de cursussen plaatsvinden? Bel dan op het nummer 03 338 58 99 of stuur een e-mail aan verkeerseducatie@politie.antwerpen.be. Vermeld duidelijk uw naam, adres, telefoonnummer en aan welke cursus u deel wil nemen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.