Daders homejacking riskeren 50 maanden cel

De Antwerpse strafrechter heeft zich vandaag gebogen over een gewelddadige homejacking in Merksem, waarbij de bewoners zwaar werden aangepakt. Het openbaar ministerie vorderde voor de vier vermeende daders celstraffen tot 50 maanden effectief.

De feiten speelden zich op 7 december 2009 af in een woning aan de Grijsdijk. De zoon (15) van de bewoners werd ’s nachts gewekt door lawaai en zag 3 mannen rond zijn bed staan. Eén van hen drukte een pistool tegen zijn hoofd en vroeg waar de kluis was. 1 van de daders bleef bij de jongen. De andere 2 gingen naar de slaapkamer van de ouders. De vader verzette zich en werd vijftien keer met het pistool op het hoofd geslagen. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook zijn vrouw deelde in de klappen. De daders konden de inhoud van de kluis niet buitmaken, maar stalen wel gsm’s, een playstation en laptop.

Begin dit jaar kreeg de politie een tip dat Youssef M. (21) iets met de feiten te maken zou hebben. Via telefonie-onderzoek werden zijn medebeklaagden Ali E.T., Mohamed A. en Azzeddine B. opgespoord. De eerste en de derde waren de woning binnen gegaan, samen met een niet geïdentificeerde derde dader. De tweede was in de auto op uitkijk gebleven en de vierde ontkent iedere betrokkenheid. De drie slachtoffers vroegen ieder 7.500 euro schadevergoeding. Vonnis op 23 augustus.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.