Weer

Merksem
24 augustus 2017, 1:22
Bewolkt
Bewolkt
19°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 72%
windsnelheid: 14 km/h W
Windstoten: 14 km/h
zonsopgang: 6:43
zonsondergang: 20:45
Verwachting 24 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
23°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 augustus 2017
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
25°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 7 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
18°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 augustus 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
26°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt met onweer
Meest bewolkt met onweer
16°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 augustus 2017
dag
Bewolkt
Bewolkt
24°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
15°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 28 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
26°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
16°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Week van de Dialoog over het klimaat

De stad Antwerpen organiseert voor de tweede keer een Week van de Dialoog. Na het succes van ‘de Kaaien op tafel’ vorig jaar, ligt de focus nu op het thema klimaat. De stad werkt aan de opmaak van een klimaatplan en wil hierbij zoveel mogelijk Antwerpenaren betrekken. Ook dit jaar werken er verenigingen uit het maatschappelijke middenveld mee.

De bedoeling van een jaarlijkse Week van de Dialoog is dat elke Antwerpenaar de kans krijgt om over een vooraf vastgelegd thema in gesprek te gaan met andere Antwerpenaren. Deze bijeenkomsten worden tafelgesprekken genoemd.

Dit jaar werd voor het thema klimaat gekozen. Antwerpen wil een voorbeeldige milieustad zijn. Het stadsbestuur ondertekende op 9 januari 2009 het Europese Burgemeestersconvenant. Dat is een verbintenis van de steden om hun CO2-uitstoot te verlagen tot onder de vooropgestelde Europese 20%-norm. De stad maakt nu werk van een klimaatplan dat de krijtlijnen vastlegt voor het toekomstige milieubeleid van de stad.

De stad Antwerpen wil zoveel mogelijk Antwerpenaars betrekken bij het klimaatplan. Tijdens de Week van de Dialoog krijgt elke Antwerpenaar de kans om deel te nemen aan een tafelgesprek of om zelf een gesprek te organiseren met buren of vrienden over de impact van het klimaat op zijn of haar leefomgeving. De resultaten van deze gesprekken worden meegenomen in de opmaak van het klimaatplan.

Wil u zelf met uw vereniging een tafelgesprek organiseren over het klimaat? De stad en haar partners voorzien getrainde moderatoren. U zorgt voor een locatie en en tijdstip van zaterdag 2 tot en met vrijdag 8 oktober en voorziet maximaal anderhalf. Nodig 8 tot 12 mensen.

Indien u interesse heeft om zelf een tafelgesprek te organiseren, kan u contact opnemen met het stedelijk wijkoverleg op het nummer 03 338 65 83 of via mail
stedelijkwijkoverleg@stad.antwerpen.be

Geef een reactie