Weer

Merksem
23 augustus 2017, 14:00
Zonnig
Zonnig
26°C
gevoelstemperatuur: 28°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 47%
windsnelheid: 11 km/h ZO
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 6:41
zonsondergang: 20:47
Verwachting 23 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
29°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
16°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
23°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 augustus 2017
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
25°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 7 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 augustus 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
26°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt met onweer
Meest bewolkt met onweer
16°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 augustus 2017
dag
Bewolkt
Bewolkt
23°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

“Vorige week, dat was niet het echte Merksem”

Zaterdag, 20u00 – Nieuwmoer-Merksem SC

Merksem SC speelt zaterdag zijn vierde wedstrijd van het seizoen. Na twee nederlagen en een overwinning hoopt Merksem op Nieuwmoer een goed resultaat neer te zetten en zich in de middenmoot van 1e Provinciale te nestelen. De stevige pandoering van vorige week op Vosselaar is hard aangekomen bij de spelers van Merksem SC, maar inmiddels toch verwerkt, meldde ons trainer Mick Wuyts na de afsluitende training van gisteren. “Dinsdag is de groep bij elkaar gekomen, en hebben ze het uitgesproken. Ze beseffen dat ze een reeks hoger spelen en dat er meer van hun gevraagd wordt. Maar ze tonen zich bereid om daar het nodige voor te doen. Vandaag is er scherp getraind.”

Wuyts denkt dan ook niet dat de oorzaken van de grote nederlaag structureel zijn, maar eerder een kwestie van een superdag van Vosselaar en tegelijkertijd een off-day van zijn eigen ploeg. “We misten duelkracht, en omdat we voorin de bal niet lang genoeg konden vasthouden geraakten we niet onder de druk uit. Als je dan na 20 minuten met 3-0 achter staat is het over en uit. Je wilt dan als speler alleen de schade beperken,” aldus Wuyts.

De opdracht van zaterdag is weer geen gemakkelijke. Nieuwmoer speelt al jaren achtereen in de top-5 van 1e Provinciale en is dus een ploeg die weet wat er nodig is op dit niveau. Wuyts: “Het is een ploeg die voetballend vermogen koppelt aan een stevige fysiek. We spelen daar op een klein veld, dus er zullen veel persoonlijke duels zijn. Maar vorige week was niet het echte Merksem. Daarnaast was het dan wel een stevige uitslag, maar uiteindelijk verlies je ook maar gewoon drie punten.”

Geef een reactie