OLSE – Houthalen 29 – 23

Na een belabberde voorbereiding die het ergste deed vermoeden kon OLSE tijdens de eerste competitiewedstrijd toch als één ploeg spelen.

Een in verdediging schitterend werk leverende Kristof Tyssen groeide samen met onze doelmannen Richard en Michiel uit tot man van de wedstrijd.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd bleven gelijkopgaand 3 – 2 maar dan nam OLSE dankzij de doelpunten van Michael de Wachter en Stijn Sterck stilaan de bovenhand het grootste verschil noteerden we na 20 minuten met 12 – 7. Houthalen met een allegaartje aangetrokken spelers probeerde de bakens te verzetten en individuele flitsen brachten op slag van rust Houthalen terug in de wedstrijd 14 – 13.

De tweede helft was een voortzetting van de laatste 10 minuten van de eerste helft. Houthalen nam het commando over van OLSE en liet na 10 minuten 15 – 18 noteren. OLSE knokte zich opnieuw in de wedstrijd en na 15 minuten wezen de bordjes 19 – 19. Michiel stopte toen een strafworp en dit was de kentering in de wedstrijd. Een in aanval uitstekende Stijn Sterck creëerde kansen voor zijn medemaats die door Tom Hens gretig werden afgerond. En OLSE nam Houthalen in een wurggreep. Via 23 – 21 na 25 minuten stoomde OLSE door naar 27 – 21 twee minuten voor tijd. Gedragen door een uitzinnig publiek kon OLSE zijn eerste wedstrijd van het seizoen verdiend zegevierend afsluiten met 29 – 23 als eindstand.

2 gouden punten want eens het allegaartje van Houthalen op elkaar is ingespeeld gaan ze niet veel punten meer verliezen.

OLSE: Stijn Sterck 12,Michael De Wachter 9,Hendrik Dujardin 2,Tom Hens 2,Sven Van Kerkhoven 2,Cedric Dubois 2.

Houthalen: Mengelers 7,Geijen 6,Van Rooy 5,Meij 2,Claessens 1,Lenaerts 1,Jaszczuk 1.