Openbare werken

Momenteel zijn er verschillende werkzaamheden aan de gang in Merksem. Denk bijvoorbeeld aan het Kroonplein en de Dr. M. Timmermanslaan. Daar gaat men binnenkort over in een volgende fase van de heraanleg.

Maar ook volgend jaar zullen er verschillende straten worden aangepakt. Volgende projecten zijn momenteel in voorbereidende fase:

  • Heraanleg tweede deel Borrewaterstraat
    Het laatste stuk van de Borrewaterstraat (tussen de Le Baudystraat en de Eugeen Meeuwsstraat was in de jaren 90 reeds opnieuw aangelegd. Nu komt ook het voorste stuk (tussen de St-Bartholomeusstraat en de Le Baudystraat) aan de beurt.
  • Heraanleg Kluizenveldenstraat
    De Kluizeveldenstraat wordt in de loop van 2011 heraangelegd. Het voorontwerp werd op 6 mei 2010 tijdens een hoorzitting besproken met een groep bewoners. Nu wordt het definitieve plan met in het achterhoofd de opmerkingen van de bewoners, opnieuw getekend.
  • Heraanleg Laarsebaan
    Om veiligheidsredenen is beslist om de Laarsebaan opnieuw in te richten zodat het veiliger is voor alle weggebruikers en bewoners om in de straat te wonen, werken of gewoon te doorkruisen. Het voorontwerp werd op 10 juni aan de bewoners voorgesteld.
  • Herinrichting parking Van Heybeeckstraat
    Als eerste stap in een mooi en groen hart voor Merksem wordt de parking voor de ingang van het Gemeentepark in de Van Heybeeckstraat opnieuw heringericht.
    Het voorontwerp is getekend en werd op 22/6 voorgesteld aan het grote publiek. Het ontwerp was te zien op de parking zelf.
  • Het Laaglandpark
    De groene gordel gelegen tussen het centrum van Merksem en de E19 wordt omgevormd tot een nieuw park, het Laaglandpark. Dit gebied, beter gekend als de groene banaan, heeft een openheid die eigen is aan de vroegere polderlandschappen. Het omvat het fort van Merksem en de gemeentelijke begraafplaats. Het is een gebied waar diverse jeugdverenigingen, volktuinders, sportclubs en culturele verenigingen actief zijn.
    Bedoeling is om voor eind 2012 dit park af te werken.

Binnenkort vindt u alle info over deze werkzaamheden op Het Stroboerke.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.