Eerste officiële Lacrosse Wedstrijd in de stad Antwerpen

Zaterdag 9 oktober 2010 om 15:00 wordt er historiek in het district Merksem, Antwerpen geschreven.

In de eerste officiële wedstrijd ooit op Antwerpse stadsbodem nemen de Kings Lacrosse, tevens eerste Lacrosse club in Antwerpen het op tegen de Lille Spartiates.

De Kings Lacrosse, opgericht op 15 november 2009, hebben gedurende de winter en het voorjaar voornamelijk veel geoefend op de basis van deze ‘snelste sport op 2 voeten’ en dit in de sporthal en op het voetbalterrein van het Groenendaalcollege te Merksem.

In het zomerseizoen werd samen met de Gent Ghoblins de competitie aangegaan in Nederland. Het resultaat mocht als goed worden gequoteerd want met evenveel gewonnen als verloren matchen hadden ze voor deze eerste keer zeker niet meer gewenst.

Maar volgende zaterdag zal het team echter volledig uit Antwerpse Kings bestaan. In een winterseizoen, met een single round robin met 5 clubs, play-offs en een finale weekend begin december zal de winnaar zich de Belgische Cup kampioen 2010 kunnen noemen.

Iedereen is uiteraard van harte uitgenodigd bij deze zonder meer unieke gelegenheid in de stad. Een klein voorproefje van wat u te wachten staat, is te vinden op bijgaand youtube-filmpje. Niet verschieten. Dit is een full-contact sport, niet voor watjes. Op de trucs kunnen de Antwerpenaars u dan nog niet vergasten, maar al lerende komt dat later wel.

2 comments on “Eerste officiële Lacrosse Wedstrijd in de stad Antwerpen

  1. Steve71

    Iedereen is welkom op onze volgende thuiswedstrijd op 6 november 2010 in het Sportcenter aan het Groenendaalcollege. ❗

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.