Weer

Merksem
20 juli 2018, 16:46
Zonnig
Zonnig
25°C
gevoelstemperatuur: 25°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 35%
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 5:50
zonsondergang: 21:47
Verwachting 20 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
27°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
15°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
28°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
16°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 22 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
28°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Helder
Helder
16°C
windsnelheid: 4 km/h N
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 23 juli 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
30°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
17°C
windsnelheid: 4 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 24 juli 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
31°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
18°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 7 km/h
 

Archief

Albert Beckers (15 februari 1927 – 3 oktober 2010)

In Merksem is gisteren op 83-jarige leeftijd Albert Beckers overleden. Hij was een icoon van voetbalclub K Merksem SC, waar hij 33 jaar lang bestuurslid en sinds zijn aftreden als voorzitter in 1998 nog altijd ere-voorzitter was.

Albert Beckers sloot zich in 1966 aan bij de club als afgevaardigde van de Kadetten en werd een jaar later voorzitter van de jeugdafdeling. Hij bekleedde sindsdien verschillende bestuursfuncties en werd begin jaren ’90 voorzitter. In 1998 gaf hij de voorzittershamer over aan Luc Crols. Albert is de club altijd van nabij blijven volgen en bezocht, ondanks zijn minder goede gezondheid, vorig seizoen nog de wedstrijd voor de Beker van Antwerpen tegen Loenhout.

Albert was een levensgenieter, een gulle Bourgondiër. Stammende uit een tijd toen de goeie dingen des levens nog niet verboden waren, genoot hij van een goed glas, zijn eeuwige sigaar en uitgebreid tafelen. Verwar Bourgondisch niet met gulzig. Voor Albert werd het pas echt genieten als hij zijn plezier met anderen kon delen. Tafelen met vrienden, na de vergadering biljart spelen, in de kantine van het Jef Mermansstadion: Albert was altijd een graag geziene gast.

Ook in moeilijke tijden bleef hij achter zijn club staan en steeds weer dat sprankeltje hoop zoeken dat ons weer verder zou helpen. Zijn relativeringsvermogen en de kunst om niet in elke tegenslag een nederlaag te zien maakte hem tot een stevige rots in de branding voor gans de club. Mijnheer Beckers was echter ook persoonlijk begaan met iedereen in de club, gul met zijn vriendschap, belangeloos bezorgd voor iedereen.

Wetende hoeveel mooie momenten, plezier en steun wij als clubleden van Mijnheer Beckers mochten ontvangen, kunnen wij ons nauwelijks inbeelden hoe groot het gemis voor zijn familie moet zijn. Dankzij uw inzet, Mijnheer Beckers, is het vuur van de club blijven branden en kunnen we nu nog dromen van een toekomst die zo mooi is als ons verleden. Bedankt Albert, we hebben ervan genoten.

Arjan

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.