Weer

Merksem
23 oktober 2017, 4:28
Bewolkt
Bewolkt
11°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:19
zonsondergang: 18:32
Verwachting 23 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
15°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 25 oktober 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
18°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
11°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
18°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
11°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 27 oktober 2017
dag
Bewolkt
Bewolkt
15°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Albert Beckers (15 februari 1927 – 3 oktober 2010)

In Merksem is gisteren op 83-jarige leeftijd Albert Beckers overleden. Hij was een icoon van voetbalclub K Merksem SC, waar hij 33 jaar lang bestuurslid en sinds zijn aftreden als voorzitter in 1998 nog altijd ere-voorzitter was.

Albert Beckers sloot zich in 1966 aan bij de club als afgevaardigde van de Kadetten en werd een jaar later voorzitter van de jeugdafdeling. Hij bekleedde sindsdien verschillende bestuursfuncties en werd begin jaren ’90 voorzitter. In 1998 gaf hij de voorzittershamer over aan Luc Crols. Albert is de club altijd van nabij blijven volgen en bezocht, ondanks zijn minder goede gezondheid, vorig seizoen nog de wedstrijd voor de Beker van Antwerpen tegen Loenhout.

Albert was een levensgenieter, een gulle Bourgondiër. Stammende uit een tijd toen de goeie dingen des levens nog niet verboden waren, genoot hij van een goed glas, zijn eeuwige sigaar en uitgebreid tafelen. Verwar Bourgondisch niet met gulzig. Voor Albert werd het pas echt genieten als hij zijn plezier met anderen kon delen. Tafelen met vrienden, na de vergadering biljart spelen, in de kantine van het Jef Mermansstadion: Albert was altijd een graag geziene gast.

Ook in moeilijke tijden bleef hij achter zijn club staan en steeds weer dat sprankeltje hoop zoeken dat ons weer verder zou helpen. Zijn relativeringsvermogen en de kunst om niet in elke tegenslag een nederlaag te zien maakte hem tot een stevige rots in de branding voor gans de club. Mijnheer Beckers was echter ook persoonlijk begaan met iedereen in de club, gul met zijn vriendschap, belangeloos bezorgd voor iedereen.

Wetende hoeveel mooie momenten, plezier en steun wij als clubleden van Mijnheer Beckers mochten ontvangen, kunnen wij ons nauwelijks inbeelden hoe groot het gemis voor zijn familie moet zijn. Dankzij uw inzet, Mijnheer Beckers, is het vuur van de club blijven branden en kunnen we nu nog dromen van een toekomst die zo mooi is als ons verleden. Bedankt Albert, we hebben ervan genoten.

Arjan

Geef een reactie