Buurtbewoners klagen over onkruid

Na een jarenlange discussie over wie verantwoordelijk is voor het onderhoud, hebben de buurtbewoners van het groot dok er nu genoeg van. Het district heeft het plein aan het begin van het dok heel mooi heraangelegd, maar enkele meters verder staat het onkruid torenhoog. Ook het water in het dok is smerig.

De nv De Scheepvaart is verantwoordelijk voor het water en zou ook verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de rest van het dok. Maar zij komen zelden tot nooit een onderhoud uitvoeren. De enigste keren dat zij actie ondernemen is, volgens de buurtbewoners, wanneer het afval ongedierte aantrekt.

Bij nv De Scheepvaart erkennen ze het probleem, maar volgens hen is er een gedeelde verantwoordelijkheid. Zo zijn de bedrijven verantwoordelijk voor de hen vergunde gedeelten van het dok. Aan GvA verklaart de nv De Scheepvaart dat ze de onvergunde gedeelten wel degelijk opkuisen, maar dat dit slechts sporadisch gebeurt.

Het district zelf heeft geen verantwoordelijkheid in deze zaak, wel zorgen ze er voor dat het begin van de straat, met het nieuwe pleintje onderhouden wordt.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.