Weer

Merksem
21 juli 2018, 6:01
Helder
Helder
20°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 68%
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 7 km/h
zonsopgang: 5:51
zonsondergang: 21:46
Verwachting 21 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
28°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
15°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 22 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
28°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Helder
Helder
15°C
windsnelheid: 4 km/h N
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 23 juli 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
29°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
17°C
windsnelheid: 4 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 24 juli 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
31°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
19°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 25 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
32°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
18°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Handelaars klagen over duurtijd werken

Verschillende handelaars uit de Eethuisstraat klagen over een inkomensverlies tot 50 procent door de werken die niet minder dan 2 maanden achter op schema liggen. Normaal was alles op 28 oktober achter de rug, maar deze datum werd meermaals verschoven. Momenteel hoopt de aannemer de werken te kunnen afronden op 23 december. Maar deze datum werd doorgegeven voor de sneeuwval van vorige week en de vrieskou. Het is dus maar de vraag of de nieuwe deadline gehaald word.

Dirk Verhoeven probeert de minderontvangsten te beperken, maar ze belopen intussen 50procent. De dagbladhandelaar heeft begrip voor wat uitstel door uitzonderlijke weersomstandigheden, maar volgens hem is er hier sprake van slechte planning.

‘Men heeft pas tijdens de werken ontdekt dat de riolering er veel slechter aan toe was dan men dacht. De firma die het cameraonderzoek heeft gedaan had hier nochtans voor gewaarschuwd, dat weet ik zeker. En ook het feit dat voor deze ene straat liefst drie overheden moeten samenwerken, heeft een snelle en efficiënte uitvoering zeker niet bevorderd.’

‘We kunnen het betonnen fietspad pas gieten als het niet meer vriest. Ik hoop dat we dat zo snel mogelijk kunnen doen’, zegt Moric De Koninck, werfleider voor Van Wellen in de Eethuisstraat. ‘Ik begrijp de klagers, alle klanten en bewoners konden altijd tot vlak bij de deur rijden, want de Eethuisstraat is de hele tijd, weliswaar gedeeltelijk, open gebleven voor het verkeer.’

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.