Weer

Merksem
19 augustus 2017, 9:29
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
14°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 82%
windsnelheid: 14 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
zonsopgang: 6:35
zonsondergang: 20:56
Verwachting 19 augustus 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
19°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
12°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 20 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
20°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
12°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
19°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 22 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
25°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
14°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 23 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
28°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
15°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Handelaars klagen over duurtijd werken

Verschillende handelaars uit de Eethuisstraat klagen over een inkomensverlies tot 50 procent door de werken die niet minder dan 2 maanden achter op schema liggen. Normaal was alles op 28 oktober achter de rug, maar deze datum werd meermaals verschoven. Momenteel hoopt de aannemer de werken te kunnen afronden op 23 december. Maar deze datum werd doorgegeven voor de sneeuwval van vorige week en de vrieskou. Het is dus maar de vraag of de nieuwe deadline gehaald word.

Dirk Verhoeven probeert de minderontvangsten te beperken, maar ze belopen intussen 50procent. De dagbladhandelaar heeft begrip voor wat uitstel door uitzonderlijke weersomstandigheden, maar volgens hem is er hier sprake van slechte planning.

‘Men heeft pas tijdens de werken ontdekt dat de riolering er veel slechter aan toe was dan men dacht. De firma die het cameraonderzoek heeft gedaan had hier nochtans voor gewaarschuwd, dat weet ik zeker. En ook het feit dat voor deze ene straat liefst drie overheden moeten samenwerken, heeft een snelle en efficiënte uitvoering zeker niet bevorderd.’

‘We kunnen het betonnen fietspad pas gieten als het niet meer vriest. Ik hoop dat we dat zo snel mogelijk kunnen doen’, zegt Moric De Koninck, werfleider voor Van Wellen in de Eethuisstraat. ‘Ik begrijp de klagers, alle klanten en bewoners konden altijd tot vlak bij de deur rijden, want de Eethuisstraat is de hele tijd, weliswaar gedeeltelijk, open gebleven voor het verkeer.’

Geef een reactie