Weer

Merksem
20 oktober 2017, 16:03
Meest bewolkt
Meest bewolkt
14°C
gevoelstemperatuur: 11°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 71%
windsnelheid: 29 km/h ZW
Windstoten: 29 km/h
zonsopgang: 8:14
zonsondergang: 18:38
Verwachting 20 oktober 2017
dag
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
15°C
windsnelheid: 22 km/h ZW
Windstoten: 50 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
11°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 21 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 14 km/h ZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
10°C
windsnelheid: 18 km/h ZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 22 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
13°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 23 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
14°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
13°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 24 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

‘Chef in Nood’ bij restaurant Kastelein

In de aflevering van morgen, dinsdag 14 december, komt het VTM programma Chef in Nood op bezoek bij restaurant Kastelein in Merksem.

5 jaar geleden namen Gert en Koen deze zaak, die gelegen is in een rustige woonwijk, over. Maar het avontuur draaide uit op een desillusie voor het koppel.

In de loop der jaren passeerden verschillende koks de revue, maar de klanten lieten het afweten en de kassa bleef leeg. Investeren in de zaak was geen optie meer: het interieur is gedateerd, de pannen zijn versleten en zelfs de herstelling van de oven bleef uit.

Om het hoofd boven water te houden, besloot het tweetal Gert achter het fornuis te zetten, die echter geen horeca-ervaring heeft of een koksopleiding genoot. Vol goede wil trachten ze te overleven. Maar als er niet dringend een oplossing komt, sterft het restaurant een stille dood.

Als topchef Stéphane Buyens het restaurant bezoekt en de gerechten proeft, komt zijn analyse hard aan. Voor deze keuken bestaat gewoonweg geen publiek en ook het interieur straalt geen stijl uit.

Maar de sterrenchef weet raad: hij wil het restaurant nieuw leven inblazen en creëert een uniek concept. Restaurant Kastelein zal zich onderscheiden door ‘bistronomie’: een combinatie van verfijnde, elegante en hedendaagse bistrogerechten met het juiste glas wijn. De klassieke menukaart wordt overboord gegooid en het interieur ondergaat een metamorfose. In de keuken schaaft de chef Gerts ondermaatse productkennis en organisatie bij.

Te zien, dinsdag om 20u50 op VTM

Geef een reactie