Weer

Merksem
23 augustus 2017, 13:47
Zonnig
Zonnig
26°C
gevoelstemperatuur: 28°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 47%
windsnelheid: 11 km/h ZO
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 6:41
zonsondergang: 20:47
Verwachting 23 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
29°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
16°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
23°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 augustus 2017
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
25°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 7 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 augustus 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
26°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt met onweer
Meest bewolkt met onweer
16°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 augustus 2017
dag
Bewolkt
Bewolkt
23°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Open Vld wil extra parking aan Sportpaleis

Eind 2009 besliste het stadscollege om op de Noordersingel voor minstens 3 jaar een tijdelijke parking in te richten. Dit zou de parkeerdruk in de woonwijken rond het Sportpaleis aanzienlijk moeten verlichten. De opening van de tijdelijke parking was voorzien voor januari 2011. Binnen enkele weken dus. Vandaag kunnen we alleen vaststellen dat de parking, die het stadscollege prompt ‘Spoor Oost’ doopte, nog niet gerealiseerd is en dat er geen schot in de zaak komt.

Filip Buntinx en Freddy Lorent, de Open Vld-voorzitters van Merksem en Deurne, zijn hier niet over te spreken. “De buurtbewoners klagen al jaren over de hoge parkeerdruk in de straten rond het Sportpaleis. En terecht. Het stadscollege had hen beloofd hier iets aan te doen door een tijdelijke parking aan te leggen voor ten minste 330 wagens. Maar ze blijven op hun honger zitten. Meer dan een jaar later is de parking nog steeds geen feit. We roepen de bevoegde schepen dan ook op om hier snel werk van te maken,” aldus een ontevreden Merksemse Open Vld-voorzitter Filip Buntinx.

Ook de voorzitter van Open Vld Deurne is niet te spreken over de gang van zaken. Freddy Lorent: “Blijkbaar is er nog geen akkoord met de NMBS om de grond aan GAPA te verhuren. Wij roepen de schepen dan ook op om snel tot een akkoord te komen met de spoorwegen zodat de parking spoedig geopend kan worden. Enkel zo kunnen we de leefbaarheid van de woonwijken rond het Sportpaleis verhogen.”

Tot slot vragen beide voorzitters aan het stadscollege om duidelijk te maken of het Masterplan 2020 gevolgen zal hebben voor de realisatie van deze parking. “Nu het Sportpaleis aan de fameuze ‘paper clip’ een plein zal krijgen, willen we weten of er nog plaats is voor de parking Spoor Oost,” aldus de Open Vld-voorzitters.

Geef een reactie