Runcvoorthof opnieuw open?

Wordt het Runcvoorthof binnenkort opnieuw bruikbaar? Volgens schepen van Patrimoniumonderhoud Guy Lauwers (SP.A) wel. Hij maakt zich sterk dat het asbest in het gebouw nog dit jaar wordt verwijderd. Dankzij de aanwezigheid van de asbest is het gebouw al 5 jaar gesloten.

In eerste instantie wil men de asbest uit het kasteel halen, waardoor er opnieuw activiteiten kunnen doorgaan. Dit zou mogelijk nog dit jaar in orde komen.

Op lange termijn zou het gebouw er misschien wel anders gaan uitzien. Volgens AG Vespa is het mogelijk om het, niet beschermde en historisch minder belangrijke, kloostergedeelte te verwijderen. Er zou dan een nieuwbouw in de plaats kunnen komen.

Eén van de plannen is om in deze nieuwbouw woongelegenheden voor senioren te maken. Ook het kasteel zou omgevormd worden naar zorgflats. In de plannen is ook een cafetaria voorzien. Hierdoor kan het kasteel behouden blijven. In een deel van het kasteel zouden ook zorgflats komen en in de middenbeuk is er plaats voor een cafetariagedeelte.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.