Tournai – OLSE 39 – 19

Een verplicht nummer van een op zijn einde lopende reguliere competitie. De tweede in de stand tegen de voorlaatste.

Een sterk geplaagd OLSE met als grote afwezigen Tom Hens, voor onbepaalde tijd uit we wensen hem langs deze weg een spoedig herstel toe, en Gert Corten verplichtingen op het werk kortom een onthoofde achterlijn. Ook Stijn Sterck was afwezig door omstandigheden.

Dit was dan wel de gelegenheid om enkele youngsters te laten proeven van tweede nationale.

Een sterk startend OLSE hield de bovenhand de eerste 10 minuten dit resulteerde in een 6 – 6 tussenstand en was getekend Cedric Dubois en Sven Van Kerkhoven. Blessures bij Sven en Cedric in de volgende minuten brachten verplichte positieverschuivingen met zich mee en hiervan kon Tournai gebruik maken om nog voor de rust de klus te klaren over 15 – 10 na 20 minuten gingen we naar een ruststand van 23 – 13.

De tweede helft was een maat voor niets Tournai ging door op zijn elan en liet de eerste 10 minuten OLSE gewoon ter plaatse 32 – 13. Daarna liet Tournai z’n bank ruime speelgelegenheid en dit liet OLSE toe toch enigszins gelijke tred te houden eindstand 39 – 19.

OLSE: Cedric Dubois 5,Sven van Kerkhoven 4,Michael De Wachter 3,Hendrik Dujardin 2,Joost Vanderhallen 2,Ward De Vos 1,Johannes Goedeme 1,Koen Borgers 1.

Tournai:Grenez 9,Verin 8,Lievens 6,Luisi 4,Olexiouk 4,Dhaene 2,Chantry 2,Delmotte 2,Dubois 1,Hooreleeke 1.