Laatste reacties

Weer

Merksem
21 januari 2018, 0:03
Meest bewolkt
Meest bewolkt
3°C
gevoelstemperatuur: 2°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 4 km/h
zonsopgang: 8:36
zonsondergang: 17:11
Verwachting 20 januari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
3°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
nacht
Regen en sneeuw
Regen en sneeuw
2°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 21 januari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
6°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Regen en sneeuw
Regen en sneeuw
3°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 22 januari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
4°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 23 januari 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
10°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
9°C
windsnelheid: 18 km/h ZZW
Windstoten: 32 km/h
Verwachting 24 januari 2018
dag
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
14°C
windsnelheid: 22 km/h ZZW
Windstoten: 40 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
8°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 29 km/h
 

Archief

Vila Cabral editie 2011

In het najaar van 2011 vindt Vila Cabral opnieuw plaats. Alle verenigingen worden opgeroepen activiteiten te organiseren waarbij het thema Noord-Zuid centraal staat. Wie interesse heeft, kan zich nu al inschrijven voor Vila Cabral 2011 op www.vilacabral.be.

De voorbije vier jaar zetten tientallen verenigingen, ontmoetingscentra, cultuurhuizen, organisaties, (hoge)scholen en de universiteit hun schouders onder het project Vila Cabral. Samen zorgden zij keer op keer voor een uniek programma met meeslepende films, swingende optredens, (ont)spannende spelactiviteiten, etentjes, kookworkshops en originele tentoonstellingen. Tijdens al deze activiteiten stond het thema Noord-Zuid centraal.

Ook in 2011 moet Vila Cabral een succes worden. Daarom doet het district Antwerpen een oproep aan al zijn verenigingen om dit najaar een activiteit te organiseren die met Noord-Zuid te maken heeft. Mogelijke onderwerpen zijn: klimaatverandering en waterschaarste, migratie in allerlei vormen, culturele gewoonten en gebruiken van verschillende regio’s en landen, Zuiderse cuisine, fair trade, kinderrechten, …

In het najaar volgt een uitgebreide communicatiecampagne waarbij het district Antwerpen en 11.11.11. de Vila Cabral-activiteiten promoten. De deelnemende verenigingen krijgen bovendien gratis promotiemateriaal om hun activiteit bekend te maken.

Wie inspiratie zoekt voor een project of meer informatie wil over Vila Cabral kan steeds terecht bij 11.11.11. Antwerpen, Karolien Huyghe, Patriottenstraat 27, 2600 Berchem, tel. 03 281 06 62, karolien.huyghe@11.be. Verenigingen die willen inschrijven kunnen een inschrijvingsformulier aanvragen bij 11.11.11 of rechtstreeks inschrijven op www.vilacabral.be, uiterlijk 15 mei 2011.

De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat door mensen samen te brengen rond het thema Noord-Zuid de kennis, het begrip en het respect kan worden vergroot. Vila Cabral komt tot stand door een samenwerking tussen de stad Antwerpen, 11.11.11 en de districten Antwerpen, Deurne, Merksem en Wilrijk.

Geef een reactie