Weer

Merksem
20 augustus 2017, 11:56
Deels zonnig
Deels zonnig
17°C
gevoelstemperatuur: 18°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 67%
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 6:36
zonsondergang: 20:54
Verwachting 20 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
20°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt met buien
Meest bewolkt met buien
12°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
21°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 22 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
24°C
windsnelheid: 4 km/h ZO
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
16°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 23 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
28°C
windsnelheid: 7 km/h ZZO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
14°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 24 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
22°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
 

Archief

Bij plannen Groen Hart waren er geen negatieve reacties

Sonja De Meyer (CD&V), de Merksemse schepen verantwoordelijk voor parken, is een beetje verschoten van de berichten die deze week in de pers verschenen omtrent het Runcvoortpark. Lees het bericht hier.

“Naar aanleiding van de interactie rond het Masterplan Groen Hart werd gewag gemaakt van het opentrekken van alle parken door onder meer de omheiningen te verwijderen alsook de poorten. Daar kwam eigenlijk zeer weinig reactie op.” liet Sonja De Meyer weten in een reactie op voorgaande berichtgeving. “Ook bij het proefproject vorige lente en zomer waarbij de parken onaangekondigd afwisselend een maand geopend en gesloten werden en de maand daarop niet geopend en gesloten werden leverde weinig verschil op.”

Buiten een enkele vraag of opmerking van een enkele bewoner uit de Nieuwdreef is bij de schepen geen klacht bekend en ook van de petitie heeft ze buiten de berichten in de pers nog niet gehoord.

Het is alvast zo dat de parken in Merksem normaal gezien nog steeds gesloten worden. Maar het districtsbestuur kan de parkwachters zelf niet zo maar aansturen. Dat is een stedelijke bevoegdheid. De parken worden geopend en gesloten door de parkwachters. Maar dat is een uitstervend ras. De parkwachters die met pensioen gaan worden door de stad niet meer vervangen. Daarnaast is Merksem trouwens het enige van de 9 Antwerpse districten waar de parken nog geopend en gesloten worden.

Een aantal jaar geleden kwam de jeugdraad van Merksem met de vraag om een fietsboulevard door de parken heen aan te leggen. Maar deze vraag is achterhaald door de beslissing van de Stad Antwerpen dat in alle parken fietsen toegelaten is tenzij het uitdrukkelijk verboden is.

“Deze week vernam ik één en ander via de pers en deze namiddag vernam ik dat een aantal buurtbewoners blijkbaar een klacht bij het provinciebestuur hebben ingediend. Ik betreur dan ook dat deze mensen mij of mijn collega’s niet gecontacteerd hebben.”, aldus Sonja De Meyer.

Geef een reactie