Weer

Merksem
25 juni 2018, 21:33
Zonnig
Zonnig
21°C
gevoelstemperatuur: 20°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 45%
windsnelheid: 11 km/h N
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 5:28
zonsondergang: 22:02
Verwachting 25 juni 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
23°C
windsnelheid: 11 km/h N
Windstoten: 18 km/h
nacht
Helder
Helder
14°C
windsnelheid: 11 km/h NNO
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 26 juni 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
25°C
windsnelheid: 14 km/h N
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
15°C
windsnelheid: 11 km/h NNO
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 27 juni 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
27°C
windsnelheid: 18 km/h ONO
Windstoten: 25 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
16°C
windsnelheid: 11 km/h NO
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 28 juni 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
27°C
windsnelheid: 14 km/h NO
Windstoten: 22 km/h
nacht
Helder
Helder
17°C
windsnelheid: 14 km/h NO
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 29 juni 2018
dag
Zonnig
Zonnig
29°C
windsnelheid: 18 km/h NO
Windstoten: 25 km/h
nacht
Helder
Helder
16°C
windsnelheid: 14 km/h NO
Windstoten: 25 km/h
 

Archief

Merksemse jubilarissen krijgen uitgebreide ontvangst

Enkele jaren geleden besliste het Merksemse districtscollege om de jubilarissen, die een huwelijksverjaardag vieren van 50, 60, 65 of 70 jaar, ook een officiële ontvangst aan te bieden in het districtshuis. Voor de receptie die doorgaat op 26 maart 2011, gingen maar liefst vierenveertig koppels in op de uitnodiging.

De zesentachtig jubilerende koppels werden vooraf allemaal aangeschreven. Zij konden de keuze maken tussen een officiële ontvangst in het districtshuis of een bezoekje van een lid van het districtscollege bij hen thuis. Tijdens dat bezoek wordt het koppel gefeliciteerd en wordt er een kleine attentie overhandigd.

Vierenveertig koppels gingen in op het aanbod om ontvangen te worden in het districtshuis. Elk koppel mag twee personen naar keuze meebrengen om getuige te zijn van deze heugelijke gebeurtenis. Tien koppels verkozen een bezoekje bij hen thuis.

Bij het binnenkomen in het districtshuis krijgen de gevierden thee of koffie met koffiekoekjes, na het officiële gedeelte wordt hen een receptie aangeboden. De twee briljanten, zeven diamanten en vijfendertig gouden huwelijksjubilea, zullen op een bijzondere manier gevierd worden. De koppels krijgen een mooie bloemenmand en een medaille waarop hun naam gegraveerd is. Koppels die vijftig jaar in Merksem wonen krijgen een stroboerke. Daarbij krijgen de briljanten jubilarissen (twee koppels die vijfenzestig jaar getrouwd zijn), nog een bijkomende medaille van de Koning. Als kers op de taart worden ook de felicitaties van de Koning en het district overhandigd.

De Koninklijke Kring voor Heemkunde van Merksem zorgt voor de nostalgische toets met verschillende beeldmontages uit het jaar waarin de koppels elkaar het jawoord gaven.

Bij het buitengaan krijgt elk koppel de gelegenheid om een mooie foto te laten maken. Die zal hen nadien gratis bezorgd worden als aandenken.

Tijdens deze viering worden de koppels die in de eerste helft van het jaar huwden in de bloemetjes gezet. In het najaar van 2011 worden de jubilarissen die in de tweede helft van het jaar hun huwelijksverjaardag vieren, in het districtshuis ontvangen.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.