Weer

Merksem
24 oktober 2017, 2:11
Bewolkt
Bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 11°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:21
zonsondergang: 18:30
Verwachting 24 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 25 oktober 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
12°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
12°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
14°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
8°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 28 oktober 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 14 km/h NW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
10°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Moeder riskeert celstraf omdat ze kindje niet teruggeeft aan vader

Het openbaar ministerie heeft 3 jaar cel en 5.500 euro boete gevorderd voor Jana C. (37). Op 20 juni 2009 nam de vrouw haar zoontje mee naar haar thuisland Slovakije.Ze weigert het kind weer naar haar ex-man Johnny H. (46) uit Merksem te brengen. Johnny heeft het exclusief ouderlijk gezag.

Johnny en Jana huwden in 2000 en kregen een dochter (9) en een zoon (7). Het koppel kreeg huwelijksproblemen en vertrok met hun zoontje naar Slovakije. Johnny heeft het kind sindsdien niet meer gezien. De rechtbank kende hem op 15 juli het exclusief ouderlijk gezag toe. 2 weken later stond haar broer samen met twee kleerkasten van mannen voor de deur om zijn dochter op te halen, maar Johnny kon hen tegenhouden.

Hij trok opnieuw naar de rechtbank en die legde Jana een dwangsom op van 1.500 euro per dag dat ze het kind achterhoudt. Later werd er ook een Europees aanhoudingsmandaat tegen haar uitgevaardigd, maar Slovakije weigert dat uit te voeren. Een rechter daar had de jongen intussen aan Jana toegewezen en Johnny een contactverbod opgelegd.

De verdediging van Jana, die zelf niet aanwezig was, pleitte de vrijspraak omdat ze niet uit kwader trouw handelde. Johnny, zijn ouders en de voogd ad hoc van zijn dochter vragen 11.000 euro schadevergoeding. Vonnis op 6 mei.

1 comment to Moeder riskeert celstraf omdat ze kindje niet teruggeeft aan vader

  • jana

    Ik vraag mij af hoe kan zo iets binnen EU gebeuren Ik ben bijna 2 jaar in shock en constant stres van valse beschuldigen van mijn man achter mijn rug. Ik wist niets over kwaadardige stappen en de procedure achter mijn rug. Ik ging naar mijn ouders naar Slowakije en wat hij wist 14 uur voordien en zelfs mijn koffers in de auto gelegt en bij geen enkel woord gestopt. Dag nadien heeft hij zelfs naar mijn ouders gebeld maar bij politie gezegd dat hij weet niet waar ik ben. Ik heb zo veel bewijsen (fly-tickets, overzicht van de telefonische gesprekken, sms, Skype gesprekken naar de rechtbank overlegd maar niets was geacepteerd. Ik ben dus dupe van wraak van mijn ex-man en kinderen ook. Vrouw in gevangenis steken,kinderen afpakken gemenschappelijke eigendom houden en nog moet ze aan hem betalen.

Geef een reactie