Weer

Merksem
22 mei 2018, 6:27
Mist
Mist
13°C
gevoelstemperatuur: 14°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 0 km/h N
Windstoten: 0 km/h
zonsopgang: 5:42
zonsondergang: 21:37
Verwachting 22 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
24°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt met onweer
Deels bewolkt met onweer
14°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 23 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
23°C
windsnelheid: 11 km/h NO
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
16°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
23°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
26°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
17°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 26 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
27°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
18°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Moeder riskeert celstraf omdat ze kindje niet teruggeeft aan vader

Het openbaar ministerie heeft 3 jaar cel en 5.500 euro boete gevorderd voor Jana C. (37). Op 20 juni 2009 nam de vrouw haar zoontje mee naar haar thuisland Slovakije.Ze weigert het kind weer naar haar ex-man Johnny H. (46) uit Merksem te brengen. Johnny heeft het exclusief ouderlijk gezag.

Johnny en Jana huwden in 2000 en kregen een dochter (9) en een zoon (7). Het koppel kreeg huwelijksproblemen en vertrok met hun zoontje naar Slovakije. Johnny heeft het kind sindsdien niet meer gezien. De rechtbank kende hem op 15 juli het exclusief ouderlijk gezag toe. 2 weken later stond haar broer samen met twee kleerkasten van mannen voor de deur om zijn dochter op te halen, maar Johnny kon hen tegenhouden.

Hij trok opnieuw naar de rechtbank en die legde Jana een dwangsom op van 1.500 euro per dag dat ze het kind achterhoudt. Later werd er ook een Europees aanhoudingsmandaat tegen haar uitgevaardigd, maar Slovakije weigert dat uit te voeren. Een rechter daar had de jongen intussen aan Jana toegewezen en Johnny een contactverbod opgelegd.

De verdediging van Jana, die zelf niet aanwezig was, pleitte de vrijspraak omdat ze niet uit kwader trouw handelde. Johnny, zijn ouders en de voogd ad hoc van zijn dochter vragen 11.000 euro schadevergoeding. Vonnis op 6 mei.

1 comment to Moeder riskeert celstraf omdat ze kindje niet teruggeeft aan vader

  • jana

    Ik vraag mij af hoe kan zo iets binnen EU gebeuren Ik ben bijna 2 jaar in shock en constant stres van valse beschuldigen van mijn man achter mijn rug. Ik wist niets over kwaadardige stappen en de procedure achter mijn rug. Ik ging naar mijn ouders naar Slowakije en wat hij wist 14 uur voordien en zelfs mijn koffers in de auto gelegt en bij geen enkel woord gestopt. Dag nadien heeft hij zelfs naar mijn ouders gebeld maar bij politie gezegd dat hij weet niet waar ik ben. Ik heb zo veel bewijsen (fly-tickets, overzicht van de telefonische gesprekken, sms, Skype gesprekken naar de rechtbank overlegd maar niets was geacepteerd. Ik ben dus dupe van wraak van mijn ex-man en kinderen ook. Vrouw in gevangenis steken,kinderen afpakken gemenschappelijke eigendom houden en nog moet ze aan hem betalen.

Geef een reactie