Weer

Merksem
20 juli 2018, 16:20
Zonnig
Zonnig
25°C
gevoelstemperatuur: 25°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 35%
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 5:50
zonsondergang: 21:47
Verwachting 20 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
27°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
15°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
28°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
16°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 22 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
28°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Helder
Helder
16°C
windsnelheid: 4 km/h N
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 23 juli 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
30°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
17°C
windsnelheid: 4 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 24 juli 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
31°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
18°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 7 km/h
 

Archief

Heraanleg Laarsebaan

Om veiligheidsredenen is beslist om de Laarsebaan opnieuw in te richten zodat het veiliger is voor alle weggebruikers en bewoners om in de straat te wonen, werken of gewoon te doorkruisen. Als de weersomstandigheden het toelaten wordt er op 26 april gestart met de werken.

Op 10 juni 2010 werd het voorontwerp aan de bewoners getoond in een hoorzitting. In werkgroepen kregen zij de mogelijkheid om hun bezorgdheden te uiten. Deze bezorgdheden werden aan de ontwerpers van het plan doorgegeven. Het definitief ontwerp werd op 19 oktober 2010 getoond aan de bewoners.

Laarsebaan van Nieuwdreef tot Lambrechtshoekenlaan krijgt een rijweg van 6,40m breed in asfalt, parkeerstroken van 2m breed in kassei en voetpaden van minstens 1,50 m breed in grijze betonstraatstenen. Daarnaast komt er een verhoogd kruispunt in zwarte betonstraatstenen en een verkeersplateau en rijwegversmalling aan de school in zwarte betonstraatstenen. Op het einde van de werken zullen er 14 extra parkeerplaatsen zijn en zal men geen verkeerslichten meer vinden aan het kruispunt van de Houthulststraat en Kerkhofblommestraat.

De werken verlopen in 3 fasen. Fase 1 omvat parkeerstroken, fiets- en voetpaden even kant en loopt van 26 april tot augustus. Fase 2 gaat over de heraanleg van de parkeerstroken, fiets- en voetpaden oneven kant. Fase 2 start normaal gezien in augustus en loopt tot oktober. Daarna is er de 3de fase waarbij de asfaltering van de rijweg en de aanleg van de verhoogde inrichtingen wordt aangepakt. De laatste fase loopt van oktober tot en met november.

Natuurlijk brengen werken wat hinder met zich mee. Tijdens de eerste en tweede fase zal de Laarsebaan enkelrichting worden naar Lambrechtshoekenlaan met een snelheid die beperkt wordt tot 30 km/u. Tijdens de laatste fase wordt de Laarsebaan afgesloten tussen De Vlasschardstraat en Kerkhofblommestraat. Op het moment, afhankelijk van de weersomstandigheden, dat men de asfaltering doet zal de weg voor 2 à 3 dagen afgelsoten worden van de Nieuwdreef tot de Lambrechtshoekenlaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.