Weer

Merksem
18 augustus 2017, 1:15
Helder
Helder
18°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
zonsopgang: 6:33
zonsondergang: 20:58
Verwachting 18 augustus 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
21°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
13°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 19 augustus 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
20°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
13°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 20 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
20°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
21°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
15°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 22 augustus 2017
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
24°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
16°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 18 km/h
 

Archief

Kinderdagverblijf en stelplaats groendienst

Sinds kort is de firma Strabag gestart met de werken aan het nieuwe kinderdagverblijf en de nieuwe lokalen van de groendienst in de Speelpleinstraat. Langs de Speelpleinstraat, tussen het park en de begraafplaats, ontwierpen de architecten 51N4E een kinderdagverblijf voor 112 kinderen en een stelplaats voor de dienst Stads- en Buurtonderhoud.

Het gebouw is ontworpen als een paviljoen in het park. Het uitgangspunt is een cirkelvormig gebouw, als een scharnier ingeplant in het midden van het terrein. Binnenin het gebouw wordt er een omsloten binnentuin gemaakt voor het kinderdagverblijf. Het ontwerp maakt mogelijk dat de 2 verschillende functies intern als aparte entiteiten kunnen functioneren, maar naar buiten toe één coherent geheel vormen ten opzichte van het parklandschap.

Bedoeling is om zo veel mogelijk groen te behouden. Vandaar de ronde vorm, de keuze voor 1 gebouw en de keuze van slechts 1 verdieping. Alle zijden van het gebouw zullen de uitstraling van een voorgevel hebben. Dit is ook nodig omdat de locatie in het park alle zijden van het gebouw zichtbaar maakt.

Antwerpen telt ruim 400 door Kind en Gezin erkende voorzieningen, 36 stedelijke kinderdagverblijven, en er is ook kinderopvang binnen zelfstandige crèches en bij onthaalouders. Samen zijn ze goed voor ongeveer 5.000 opvangplaatsen.

In heel Antwerpen is er momenteel een wachtlijst van zo’n 4.000 kinderen voor een plekje in de kinderdagverblijven. Nochtans zijn het vooral de stedelijke initiatieven die een tekort aan plaatsen hebben. Een kleine telefonische rondvraag bij de zelfstandige opvang in Merksem leert ons dat daar nog plaatsen beschikbaar zijn. Het is dan ook zo dat de stedelijke opvang werkt met het IKG systeem (betalen afhankelijk van het inkomen) en de meeste zelfstandigen niet.

Na de werken zal de kinderopvang die nu in het park gevestigd is, verhuizen naar de nieuwe locatie. Het gebouw in het park komt dan in handen van de Merksemse jeugddienst.

Geef een reactie