Laatste reacties

Weer

Merksem
15 december 2017, 11:13
Meest bewolkt
Meest bewolkt
4°C
gevoelstemperatuur: 1°C
luchtdruk: 99 mb
vochtigheid: 86%
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:41
zonsondergang: 16:35
Verwachting 15 december 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
5°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
1°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 16 december 2017
dag
Regen en sneeuw
Regen en sneeuw
6°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
1°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 17 december 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
6°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
3°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 18 december 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
1°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 19 december 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
6°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
4°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
 

Archief

Bankbediende krijgt celstraf voor bestelen bejaarden

De Antwerpse strafrechter heeft een voormalige bankbediende (45) uit Merksem vrijdag veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan de helft effectief, en 2.750 euro boete. De rechtbank vond het bewezen dat ze effecten en coupons van 11 hoogbejaarde klanten voor zichzelf geïnd had. De vrouw heeft dat altijd ontkend en beweerde dat het om schenkingen ging.

Gedurende 17 jaar werkte de beklaagde als adviseur sparen en beleggen bij KBC. Ze zou over een periode van 10 jaar 147.000 euro van haar klanten op haar eigen rekeningen of die van haar ouders en zus gestort hebben. Toen in maart 2008 de feiten aan het licht kwamen ontsloeg KBC de vrouw. Na een intern onderzoek werd er 2 maanden later ook een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend. De beklaagde bleef erbij dat ze de waardepapieren kreeg als waardering voor haar goede werk, maar kon dat niet staven met documenten. De meeste slachtoffers waren op dat ogenblik al overleden of niet meer in staat om verhoord te worden. Hun familie betwistte wel dat het om schenkingen zou gaan.

De rechtbank achtte de feiten bewezen en verklaarde het geld op haar geblokkeerde rekeningen verbeurd. Dat moet gebruikt worden om KBC te vergoeden. Die kreeg een voorlopige schadevergoeding van 54.781 euro toegekend, omdat de bank al een aantal van de gedupeerden vergoed heeft.

Geef een reactie