Laatste reacties

Weer

Merksem
17 december 2017, 13:04
Deels zonnig
Deels zonnig
4°C
gevoelstemperatuur: 3°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 86%
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 7 km/h
zonsopgang: 8:42
zonsondergang: 16:35
Verwachting 17 december 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
6°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
3°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 18 december 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
8°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
2°C
windsnelheid: 4 km/h NW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 19 december 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
7°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
4°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 20 december 2017
dag
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
8°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
8°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 december 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
10°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 40 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
4°C
windsnelheid: 14 km/h WNW
Windstoten: 25 km/h
 

Archief

Eupen – OLSE Merksem 25 – 26

De laatste seizoenen bleken de uitwedstrijden voor OLSE niet echt een succesformule. Dit jaar moesten we er aan beginnen tegen Eupen, die reeds jaren een stevige thuisreputatie hebben. Geen geschenk dus.

Een gemotiveerde OLSE ploeg die dit jaar, onder leiding van Frank Van Uytfange, komaf wil maken met de niet al te beste uitreputatie begon sterk aan de wedstrijd. Van bij de aanvang namen ze de wedstrijd in handen via 0 – 1 ging het naar 4 – 6 na 10 minuten. Elke 5 minuten die de wedstrijd vorderde kreeg Eupen een doelpuntje achterstand meer aan de broek. Na 25 minuten leverde dit een tussenstand op van 8 – 13. Op slag van rust kon Eupen echter milderen tot 10 – 14. Was dit de voorbode van een moeilijke tweede helft ?

Tot de 10 de minuut in de tweede helft was er geen vuiltje aan de lucht 13 – 17 en iedereen leek vrede te nemen dat de wedstrijd naar het einde zou dobberen. Dit was echter zonder de wilskracht en in positieve zin de “Kampfgeist” van de Oostkantonners gerekend. Gesteund door een geweldige spionkop leken ze zo mogelijk nog een versnelling hoger te gaan spelen en OLSE liet zich verrassen. Na 20 minuten was de wedstrijd te herdoen 20 – 20, en het werd nog slechter voor OLSE. De youngsters van Eupen leken niet meer te stoppen en stoomden voort naar 22 – 20 met nog 5 minuten te gaan.

De meegereisde OLSE – supporters zagen de bui al hangen maar dit was zonder onze 2 super aanwinsten gerekend. Jos Riské, vooral hij, en Johannes Verhoeven dachten er echter anders over. Twee minuten voor tijd brachten ze OLSE terug langszij 24 – 24. Eupen wist nog eenmaal terug de leiding te veroveren 25 – 24 maar in de laatste minuut zette Jos Riské het orgelpunt op een schitterende wedstrijd. De overwinning ging mee naar Merksem met 25 – 26.

Een 4 op 4 hoelang is dat alweer geleden en dit zeker niet tegen de minste ploegen uit de reeks.

OLSE: Jos Riské 12,Johannes Verhoeven 5,Rik Verbraeken 3,Sven Van Kerckhoven 2,Yannick De Hert 1,Tom Hens 1,Stijn Sterck 1,Kristof Tyssen 1.

Eupen: Denert 9,Brull 4,Schins 3,Bühler 2,Lambertz 2,Miessen 2,Cnyrin 2,Verjans 1.

Guido Hens

Geef een reactie