Tournai – OLSE 35 – 32

De twee ongeslagen ploegen tegen elkaar een echte topper.

De talrijk opgekomen supporters hebben waar voor hun geld gekregen. De twee ploegen hebben er een hoogstaande wedstrijd van gemaakt. Met Tournai als thuisploeg het best uit de startblokken. Maar OLSE bleef moedig aanklampen na een kwartier spelen wezen de bordjes 10 – 8. In het tweede kwartier beende OLSE bij en namen ze zowaar de leiding, 15 – 16 na 25 minuten. De rust bereikten we met een billijke 18 – 18. Iedereen genoot van deze wedstrijd spelers en supporters dat was duidelijk te horen in de wandelgangen.

De tweede helft nam Tournai weer een blitzstart, ze liepen uit tot 22 – 18. Maar opnieuw ging OLSE in de achtervolging en met nog 15 minuten te spelen was alles te herdoen 26 – 25. Het moment dat OLSE even op de adem trapte of schakelde Tournai nog een tandje bij of hadden ze gewoon even dame fortuna aan hun zijde? Feit is dat er met nog 7 minuten te spelen plots 33 – 27 op het scorebord stond. Nog steeds gaf OLSE zich niet gewonnen en met nog 1 minuut te spelen was de stand 34 – 32.

In een ziedend slot kwam de aansluitingstreffer er net niet maar kon Tournai de zege veilig stellen eindstand 35 – 32.

Twee complete teams, waar het gevaar van alle kanten komt en geruggensteund door uitstekende doelmannen. Bedankt het was een leuke avond.

OLSE: Johannes Verhoeven 8,Jos Riské 6,Stijn Sterck 5,Wim Verhaegen 3,Yannick De Hert 2,Bert Hens 2,Rik Verbraeken 2,Cedric Dubois 2,Tom Hens 1,Joost Vanderhallen 1.

Tournai: Grenez 7,Matthijs G-J 6,Lievens 6,Olexiouk 5,Matthijs R 4,Maslach 3,Hoorelbeke 1,Dassonville M 1,Dassonville V 1,Beghin 1.