Portefeuille gestolen – één verdachte opgepakt

Maandagmiddag, om 15.25 uur, kwamen twee mannen informatie vragen in de school Virgo Maria, Terlindenhofstraat 220. Op zeker moment waren de twee even alleen in een kantoortje omdat voor hen een folder werd gehaald. Tijdens die korte periode heeft één van de twee uit een handtas een portefeuille gestolen. De twee gingen er daarop vandoor zonder nog verder op de folder te blijven wachten. De diefstal werd vrijwel onmiddellijk opgemerkt.

Het slachtoffer liep de twee verdachten achterna. Eén van de twee verdachten kon door een getuige – een vader die zijn kind kwam ophalen – worden tegengehouden. De andere verdachte kon ontkomen. Toen de vastgehouden verdachte zich wilde loswringen werden zowel hijzelf als de getuige lichtgewond. De opgepakt verdachte kon door de politie worden gearresteerd. De opgepakte verdachte had tijdens zijn vlucht de gestolen portefeuille weggegooid. Die kon worden teruggevonden en aan de eigenares ervan worden teruggegeven.

De verdachte, een 31-jarige man, ontkende dat hij de diefstal had gepleegd. Hij bleef gearresteerd en werd vanmorgen voorgeleid op het gerechtshof. Zijn kompaan blijft op te zoeken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.