Speler sterft op terrein tijdens match K. Merksem S.C.

UPDATE – Deze middag is Bobsam Elejiko (30) overleden tijdens een voetbalwedstrijd tussen K. Merksem S.C. en Kaart. Elejiko zakte tijdens de tweede helft in elkaar en kon, ondanks de snelle interventie, niet meer gereanimeerd worden. De hulpdiensten werden opgeroepen en de wedstrijd werd natuurlijk stilgelegd.

De 700 toeschouwers zagen hoe de man op de grond viel. Kenny Vannuten (29), de aanvoerder van Merksem, liet aan het Nieuwsblad weten dat hij op nog geen 2 meter van Elejiko alles zag gebeuren. De man zijn lippen trilden en zijn ogen draaiden, hij bewoog enorm, greep naar zijn hoofd en besefte niet meer waar hij was. Na 5 minuten bewoog hij niet meer

De aanwezige verzorgers begonnen onmiddelijk met hartmassage, waarna de snel aanwezige hulpdiensten gedurende 40 minuten probeerden om de man te reanimeren. Elejiko zou hartproblemen hebben gehad, maar de voetbalploeg was hiervan niet op de hoogte. De spelers werden door slachtofferhulp opgevangen.

De Merksemse verdediger van Nigeriaanse afkomst heeft in het verleden nog 2 seizoenen voor R. Antwerp FC gespeeld. Tevens heeft hij nog 4 seizoenen op het veld van Westerloo doorgebracht en speelde hij nog voor het Portugese Beira-Mar. Ook in Turnhout, Deinze en Waasland-Beveren speelde hij.

Hij laat een vriendin en 3 kinderen achter. Zijn vriendin en 2 van zijn kinderen waren aanwezig en zagen de feiten gebeuren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.