Gent – OLSE 26 – 32

Collectief sterke prestatie.

OLSE groeit stilletjes aan verder Jos Riské en Johannes Verhoeven vinden steeds beter hun draai en samen met Tom Hens dirigeren ze dit jonge OLSE op een knappe wijze.

Een potig Gent, op het randje van, met een gebroken neus voor Rik Verbraeken tot gevolg, kon de eerste 20 minuten haasje over spelen met OLSE. OLSE had er nu genoeg van en schakelde een tandje hoger met een eerste kloofje 11 – 15 op 5 minuten voor de rust. Gent kon in extremis en op slag van rust de schade beperken zodat we met 14 – 15 gingen rusten.

OLSE schoot nu het beste uit de startblokken en liet Gent dadelijk hun hielen zien, na 5 minuten 16 – 19. OLSE liet dit niet meer los, integendeel sterk in verdediging en sluw in de aanval liepen we steeds verder weg, 22 – 28 op 10 minuten voor het eindsignaal. Freewheelend lieten we de vrienden van Gent toch met een goed gevoel van het veld gaan want de laatste 10 minuten werden ze niet verder weggespeeld. De eindstand 26 – 32 en de punten gingen mee op de bus richting Merksem.

OLSE: Jos Riské 10,Johannes Verhoeven 7,Tom Hens 6,Wim Verhaegen 2,Joost Vanderhallen 2,Bert Hens 2,Jelle De Parade 1,Yannick De Hert 1,Rik Verbraeken 1.

Gent: Dhaenens 6,Van Cauwenberghe 6,Gharbi 5,Danhieux 4,Nys 3,Lenaerts 2.